Završena treća faza radova na Mostu slobode: Evo šta je sve urađeno

Završeni su radovi u okviru treće faze redovnog održavanja Mosta slobode, saopštila je gradska uprava.
Završena treća faza radova na Mostu slobode: Evo šta je sve urađeno
Foto: 021.rs
Prethodnih meseci popravljene su obe silazne rampe sa kameničke strane, zatim obostrane pešačke staze na delu mosta od silaznih rampi ka tunelu, u dužini od po 123 metra, uz premazivanje protivkliznog i zaštitnog sloja. Takođe, izgrađene su nove pešačke staze do tunela u dužini od 21 metar, sa obe strane mosta.
"U središnjem delu mosta popravljen je damper (prigušivač oscilacija) na nosećim kablovima, kao i raščišćeno zelenilo, odnosno uklonjeno šiblje, trava i nisko rastinje, između i oko kolovoznih traka na sredini mosta", kaže se u saopštenju iz Gradske kuće.
Na novosadskoj strani urađena je antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela sanduka mosta, kod stubova 11 i 12, na delu iznad travnate površine na Štrandu, kao i ugradnja nove dilatacione spojnice sa nizvodne strane mosta, iznad stuba 10, tj. na delu iznad šetališa na keju.
 
Vrednost radova je 35,9 miliona dinara. 
 
"Pored stalnog nadzora i obilaska, u narednom periodu nastaviće se održavanje Mosta slobode", zaključuje se u saopštenju.
  • Sremac

    14.07.2023 13:06
    Kad će te spojiti asfalton silazak sa mosta u Kameničkim park?
  • Biciklista

    13.07.2023 23:30
    A biciklističke staze na mostu?
  • Stefke

    13.07.2023 18:53
    Samo 35.9 miliona dinara za radove vredne mozda 10? Nešto su malo maznuli ovaj put. Sramota tako malo uzeti, daj makar 50, teška su vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti