FOTO: Završava se ozelenjavanje keja

Ozelenjavanje keja privodi se kraju.

Ozelenjavanje keja privodi se kraju. Radnici "Gradskog zelenila" posadili su na Sunčanom keju 450 tuja i 280 stabala graba, a ovih dana trebalo bi da bude kompletno završeno i uređenje travnjaka na 12.000 metara kvadratnih.

Gradonačelnik Igor Pavličić najavio je da će Novi Sad sa projektom uređenja i ozelenjavanja keja konkurisati za Evropsku nagradu za javni gradski prostor, koja se iduće godine dodeljuje u Barseloni. "Imamo čime da se pohvalimo, kao Grad i možemo biti ponosni onim što smo uradili. Na nama je sada da kej čuvamo i štitimo, te molim građane da svaki put kada primete da neko narušava ovu lepotu koju smo napravili, to odmah prijave komunalnoj policiji", istakao je Pavličić.

Evropska nagrada za javni gradski prostor je bijenalno priznanje, ustanovljeno 2000. godine, koje dodeljuje Centar za savremenu kulturu iz Barselone radi isticanja značaja arhitekture i urbanog dizajna u kolektivnom životu grada.(D.B.)

Istu vest možete pogledati ovde i u interpretaciji Teleplova.

  • Cvetic na sesiricu

    23.11.2011 22:57
    Gradonacelnik nam posto Ferdinand! Samo mirise cvece! Ljubicica nasa pozutela
  • šarena laž

    22.11.2011 21:40
    Pa eto gde će gradonačelnik kad dođe do promene vlasti - u baštovane!
  • Vasilisa

    22.11.2011 20:02
    Kako gradonačelnik voli da se slika! Svaki dan neka druga lokacija. Lopata mu postala glavni rekvizit. Čovek se nigde od nje ne odvaja! Samo biće velika šteta kada Dunav poplavi taj Kej, jer od šminkanja nemamo ništa! Umesto da osiguraju obalu od mogućih poplava, oni samo šminkaju, samo da se vidi da oni kao nešto rade!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti