Kakav objekat se planira na 3.000 kvadrata na Bulevaru vojvode Stepe?

Grad je na rani javni uvid stavio izmene urbanističkog plana kojim se predviđa da na više od 3.000 kvadratnih metara na Bulevaru vojvode Stepe bude izgrađena autoperionica ili sličan objekat.
Kakav objekat se planira na 3.000 kvadrata na Bulevaru vojvode Stepe?
Foto: 021.rs
Radi se o lokaciji severno od bulevara, između postojeće benzinske pumpe i trafostanice "Novi Sad 5", nedaleko od "Lidla".
Ovo je trenutno neuređena zelena površina i deo je prostora koji se nalazi u zoni pod strogim režimom zaštite zbog elektroenergetskog koridora, zbog čega je zabranjena bilo kakva izgradnja. 
 
Ipak, na delu placa uz servisnu saobraćajnicu, paralelno uz Bulevar vojvode Stepe, dozvoljena je gradnja.
 
Prostor se sada uglavnom koristi kao nelegalan parking, pretežno za teretna vozila.
Urbanisti u konceptualnom planu navode da su izmene predložene kako bi se stvorili uslovi da se u jugoistočnom delu parcele omogući izgradnja opštegradskog centra.
 
Iako se često iza pojma "opštegradski centar" krije samo "zeleno svetlo" za gradnju višespratnih stambenih objekata, u ovom slučaju nije reč o tome. Planira se samo poslovni objekat od jednog sprata koji je namenjen sadržajima u vezi sa motornim vozilima.
 
"Lokalitet će se planirati kao prostor namenjen sadržajima opštegradskog centra koji bi bili kompatibilni nameni susedne stanice za snabdevanje gorivom, kao što su autopraonica, servis automobila, prodaja automobila ili delova za automobile i slično, odnosno, kompatibilni poslovanju u neposrednom okruženju. Pristup ostvarivaće se putem postojeće pristupne saobraćajnice i u krajnjem severnom delu jugozapadne granice kompleksa postaviće se jedinstven izlaz/ulaz u kompleks, prema kome je potrebno usmeriti kompletan interni saobraćaj parcele", navodi se u izmenama.
 
Kako se dodaje u dokumentu, u pojasu okvirne širine od sedam metara uz severozapadnu granicu kompleksa, koji je u zoni zaštite elektroenergetskih koridora i trafostanice "Novi Sad 5", planira se izgradnja interne saobraćajnice povezane sa ulazom u kompleks, "u skladu sa uslovima nadležnih imaoca javnih ovlašćenja". 
Predlog je da indeks zauzetosti parcele bude 50 odsto i da najmanje 25 odsto površine bude pod zelenilom. 
 
Predložene izmene možete da vidite u MZ "Bistrica" (Braće Dronjak 11) i JP "Urbanizam" (Bulevar cara Lazara 3). Osim toga, izmene su dostupne na sajtu Grada Novog Sada i Urbanizma.
 
Prigovori i sugestije se mogu poslati do 31. jula Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove na adresu Škosla 3 ili putem mejl planiranje@uprava.novisad.rs.
  • neko iz mase

    18.07.2023 19:53
    perilica živi duže ..
    Da nije ispostava perionice iz Rase Radujkova?Al nije iz žutog doba,nego predzlatnog Za neupućene, vidite na APR ko su vlasnici ...Inače, ta parcela sve do gradnje "bezbednjakova" nije bila prašnjavi parking nego travnjak!
  • Bojan

    18.07.2023 13:15
    @stasa

    Čovek je lepo napisao "šumarak, parkić, teren za istrčavanje pasa", znači sadržaj za sve. A to da ovo nije zoološki vrt nikad ne bih rekao po tome kakva su sve stvorenja zalutala u grad da ovde podižu potomke.
  • Komšinica

    17.07.2023 17:55
    beton,beton
    Misli li neko na ozbiljan park,pocrkaćemo u betonu,bez zelenila. Pita li se neko,žive li u ovom gradu deca i kakva ih budućnost čeka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti