Pas koji je izujedao učenike nema besnilo

Staford terijer koji je prošlog petka izujedao petoro dece u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Futogu, ne pokazuje znake besnila.
Staford terijer koji je prošlog petka izujedao petoro dece u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Futogu, ne pokazuje znake besnila.

U Pasterovom zavodu kažu da će pas ipak još neko vreme biti u izolaciji.

Roditelji povređenih učenika nameravaju da tuže Grad, nadležnu inspekciju, upravu škole, direktora i školskog psihologa. Direktor se nikome od povređenih nije javio, a školski psiholog nije imao vremena da razgovara s decom, tvrde roditelji.

Prosvetna inspektorka, Ljubica Srđanov, kaže da je škola dobila instrukcije šta treba da učini povodom incidenta, a direktor Slobodan Egelj, tvrdi za "Novosti" da incident neće ostati neispitan, ali da će se nakon analize događaja oglasiti saopštenjem.

Meštani Futoga žale se da od kada je lovcima zabranjeno ubijanje pasa, u tom naselju ima mnogo lutalica, koji se u čoporima skupljaju najviše oko škole, kod groblja i na nasipu, te da nadležne inspekcije s tim u vezi, ne čine ništa. Međutim, glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev, kaže za "Press" da je tokom ove godine izdato više od 2.500 naloga, te da je uhvaćeno oko 500 pasa i 50 mačaka u gradu.

U "Čistoći" navode da po nalogu inspekcije uklanjanju lutalice, koje se dopremaju u privremeni smeštaj, gde ih veterinar pregleda, steriliše, vakaciniše i čipuje. U okviru "Pet frendli" programa psi dobijaju zelene ogrilice i ponovo se vraćaju na ulicu. Dodajmo da "Čistoća" mesečno isplaćuje oko pet miliona dinara, na ime odštete građanima koji podnesu prijave zbog ujeda pasa.

  • MilanNS

    23.11.2011 08:48
    lovci,lovci,...
    E da, uzasno bi bilo da lovci ubijaju pse po ulicama, kukavicki ii jadno...jedino pozitivno kod lovaca je da odu nedeljom u lov, a zena kuci sama..onda i ja krenem u lov:):)Trofej je trofej:)
  • Vox

    23.11.2011 07:47
    Futožan
    Alo ,,pameti,, eno setaju ti pedofili po mestu,sta ces sada,da ides puskom i da ubijas,ej ,,pametni,, da li shvatas da si sa tvojim ponasanjem i tekstom dao povoda svim nakazama da rade to sto rade,zato sto kazu ako moze ovaj sto ne bih i ja,nema kazne,nema zakona i mogu kako hocu,ej ,,pametni,, ko sada treba da ide u misju rupu,a sve pocne od NEODGOVORNOG VLASNIKA PASA I MACAKA,kada oni prodju ne kaznjeno onda svi pomisle da mogu kako hoce,ako vode lovce da mogu pijani da tumaraju njivama,vode decu od 11 godina u sumu,da svercuju ugrozene vrste,da nekontrolisano meso zivotinja proizvode i prodaju i tako dalje,eto i neki pedofil shvati da moze bez kazne,e ,,pametni,, nisi nista naucio do sada a bogami neces izgleda ni kasnije,nego pocni da razmisljas normalno,pa da svima bude dobro,proslo je vreme titoizma,komunizma,socijalizma,gde je svako radio sta je hteo bez posledica,(a tebi bilo lepo)doslo vreme,a tek ce doci,gde ce svako da odgovara za sve sto uradi i naravno da snosi posledice,neka ti je Bog u pomoci,bice ti tesko da se naviknes na red,disciplinu,odgovornost za postupke
  • Vox

    23.11.2011 07:23
    Futožan
    Da ne zaboravim I VRAPCI NA GRANI CELOG SVETA ZNAJU STA SU LOVCI I KO SU LOVCI,OD TOGA NE MOZES POBECI,ZATO PST!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti