Večeras premijera "Seoba" Vide Ognjenović

"Seobe" Miloša Crnjanskog, u dramatizaciji i režiji Vide Ognjenović, večeras će premijerno biti izvedene na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
"Seobe" Miloša Crnjanskog, u dramatizaciji i režiji Vide Ognjenović, večeras će premijerno biti izvedene na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Karte za premijeru i prvu reprizu već su rasprodate, a predstava s pauzama traje oko tri i po sata. Vida Ognjenović kaže da je ova predstava donekle omaž Milošu Crnjanskom, kojeg smatra vodećim piscem srpskog jezika.

"Smatram da kada se već postavlja na scenu, to ne treba da budu odlomci, reinterpretacije ili nagoveštaji, već njegov tekst. Trudila sam se da ga ne izneverim u tom smislu da ono što je najvažnije i što je rekao, da postignem na sceni s glumcima. Imala sam dobar ansambl i smatrala sam da nije važno da toliko ugađamo publici i da je zabavljamo. Neka gleda nešto drugo, lakše i kraće, ako joj ovo bude dosadno", kaže Vida Ognjenović.

Ona dodaje da u rukama odavno nije imala tekst koji je napisan davno, o jednom još davnijem vremenu, a da joj je zvučao kao da je danas napisan. Reč je o svevremenom tekstu i svevremenom problemu, koji bi mogao biti predstavljen kao problem svakog naroda, smatra Vida Ognjenović: "Nisam imala nikakv problem. Ja sam se samo oslobodila epohe utoliko da je ne rekonstruišem, u smislu kostima, scenografije, da je ne citiram kao deo nekog vremena koje je prošlo, pošto to vreme i tema za nas, nisu prošli".

U predstavi učestvuje više od 60 glumaca, među kojima su Branislav Lečić, Nebojša Dugalić, Predrag Momčilović, Nenad Pećinar, Jugoslav Krajnov i drugi. (D.S.)

  • Novosadjanka

    24.11.2011 14:14
    Ukusi su razliciti....A meni je bila cast da prisustvujem onakvoj predstavi :)
  • 24.11.2011 14:00
    A ja cula da je potpuni promasaj! Prevelik zalogaj....
  • Novosadjanka

    24.11.2011 13:46
    Pretpremijera
    Ja sam bila sinoc na pretpremijeri i samo mogu da kazem da je ovo predstava koja ide medju tri najbolje predstave koje sam ja gledala...a gledala sam ih mnogo...Svaka cast za glumu,muziku,scenu,reziju,ma sve...Jedina "mana" je sto predstava traje 4 sata (ali ima dve pauzice)...MEDJUTIM-toliko je dobra,da vam ni u jednom momentu nece biti dosadno...sve samo pohvale...Jedinu zamerku bi uputila publici koja na kraju (po meni) nije dovoljno nagradila sve ovo...Mada je to normalno u NSu...kada odem u BG,sve vredne i dobre predstave se pozdravljaju gromoglasnim aplauzom i kako glumci izadju da se poklone , tako i publika treba da ustane na kraju za njih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti