PDF: Strip o reketiranju u sandučićima Novosađana

Novosađanin Stanko Krstin zasuo je poštanske sandučiće svojih sugrađana kopijama stripa u kom optužuje nekoliko pokrajinskih inspektora za reketiranje privatnih firmi.  
Novosađanin Stanko Krstin zasuo je poštanske sandučiće svojih sugrađana kopijama stripa u kom optužuje nekoliko pokrajinskih inspektora za reketiranje privatnih firmi.

 

Strip možete pogledati detaljnije ovde.

Prema njegovim rečima, strip je odgovor na procenu javnog tužioca, koji nije pronašao elemente krivičnog dela u navodnom reketiranju njegove firme od strane inspektorke Jelene Erdeljan. Krstin za Radio 021 kaže da je strip samo uvertira u knjigu koju će da napiše o malverzacijama koje je doživeo za petnaest godina rada.

"Kada sam video da od pravosuđa nema vajde, odlučio sam se da napišem knjigu u kojoj bih sabrao sva iskustva koja sam imao sa inspektorima reketašima. Za sada, spremio sam jedno skraćeno strip izdanje u kom sam šematski prikazao četiri najčešća vida reketa", kaže Krstin, inače vlasnik jedne novosadske štamparije.

Prema njegovim rečima, protiv svih inspektora koje optužuje za reket podneo je krivične prijave, i lično je proživeo svaki opisani oblik iznude. Krstin se posebno osvrnuo na troje pokrajinskih inspektora koje smatra najkorumpiranijim - Mirjanu Kastratović, Dušana Kosjera i Jelenu Erdeljan. "Sve su to događaji iz života. Svaki nacrtani čovek ima ime i prezime, i svugde gde sam podneo krivičnu prijavu, te ljude sam oslovljavao imenom i prezimenom", naglašava ovaj Novosađanin.

Krstin dodaje i da se ne plaši eventualne tužbe za klevetu, jer je, kako kaže, zahvaljujući ljudima koje je označio kao korumpirane upoznao sve sudske strukture i zakone. Krstin ističe da mu ovakvo eksponiranje predstavlja krajnju opciju, jer se do sada više puta bezuspešno obraćao nadležnim ministarstvima, ombudsmanima, gradonačelniku i predsedniku Vlade Vojvodine.

Repliku na Krstinove optužbe nismo uspeli da dobijemo u Pokrajinskoj inspekciji za zaštitu životne sredine, gde je zaposlena Mirjana Kastratović. (M.Sovilj)

(miodrag@021.rs)

  • Угрожени грађани МЗ Салаке...

    22.09.2014 14:57
    Тровавчница на Салајци...
    Све ама баш све што је у овом стрипу написано су неистине и полуистине а ако неког интересесује истина, нека се обрати 'Савету М.З. Салајка' Нови Сад
  • Sasa Jovanovic

    03.07.2014 13:42
    ccc
    Čitam... i kad vidim koliko ljudi "razume" inspektore i "sumnja" u celu priču mogu samo reći, blago vama bez mozga
  • Mali Perica

    06.12.2011 13:54
    Krajnje neozbiljno
    Sekretarijat se oglasio i kaze "Stamparija je zatvorena zbog otrova" ... i sta dalje, kada je zatvorena, kojim resenjem, da li su preduzete neke mere, da li su podnete prekrsajne i krivicne prijave, da li je covek pritvoren, ima li ovde zakona, ima li ko da ovako ozbiljnu stvar ozbiljno prokomentarise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti