U Novom Sadu proglašena vanredna situacija zbog nevremena

U Novom Sadu je proglašena vanredna situacija zbog nevremena koje je juče pričinilo veliku štetu.
U Novom Sadu proglašena vanredna situacija zbog nevremena
Foto: 021.rs
U nastavku današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada, na predlog članova Gradskog štaba, gradonačelnik Novog Sada doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Novog Sada zbog oluje praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem.
"S obzirom na to da se posledice stravičnog nevremena nisu mogle sagledati u prepodnevnim časovima i da su razmere nastale štete mnogo veće, doneta je Odluka o uvođenju vanredne situacije, koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju nastalih posledica izazvanih olujom praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem", saopštila je Gradska kuća.
 
Ova Odluka stupa na snagu danas i objaviće se u "Službenom listu Grada Novog Sada".
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić apelovao je danas na građane da, iz bezbednosnih razloga, samoinicijativno ne uklanjaju granje i stabla sa električnih vodova srušenih nakon nevremena.
 
Gradski štab za vanredne situacije održao je sednicu, a još uvek se radi na otklanjanju štete.
 
Nadležni inspektori i komunalna milicija na više od 100 lokacija konstatovali su oboreno drveće, saobraćajnu signalizaciju, kontejnere, kao i poplavljene saobraćajnice, porušene ograde i krovove, te nestanak struje i druge posledice.
 
"Po prestanku nevremena, inspektori za kontrolu drumskog saobraćaja i kontrolu obale i vodenog prostora izvršili su vanrednu kontrolu stanja saobraćajnica i ustanovili stanje na terenu kako bi se po hitnom postupku pristupilo otklanjanju nastalih štetnih posledica", navodi se nakon sednice štaba.
 
Građani koji imaju problem mogu da ga prijave dispečeru Gradske uprave za inspekcijske poslove pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs.
  • Djole

    20.07.2023 21:51
    Civilna zastita
    Nekada kada je postojala prava drzava, bila je u organizacija CUVILNE ZASTITE koju su cinili izabrani prpadnici gradjana sve sa uniformama i adekvatnom opremom za pomoc u vanrednim situacijama. Posle raspada Yuge ovde su to ukinuli, dok su u drugim republikama ostavili i nisu to gasili! Pametnom dosta...
  • Realista

    20.07.2023 21:23
    ne brinite, nije zbog vas...
    Sad kad krene drpanje budžeta!
  • lila

    20.07.2023 20:57
    zašto
    u Vrbasu i okolnim selima nije proglašena vanredna situacija,
    ljudi ostali bez prinosa i prihoda za ovu godinu, a u svom dvorištu i ispred kuća (a i to je javna površina) sami očistili i sklonili grane i lišće.
    To je građanski i svaki drugi aktivizam, a Novosađani i Beograđami čekaju da im drugi to urade.
    Zašto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.