"Oskar za ekologiju" Novosađaninu Veljku Milkoviću

Pronalazač i istraživač Veljko Milković iz Novog Sada dobitnik je Nacionalne nagrade za Republiku Srbiju, koju dodeljuje Međunarodna fondacija "Enerdži gloub" (Energy Globe).
Pronalazač i istraživač Veljko Milković iz Novog Sada dobitnik je Nacionalne nagrade za Republiku Srbiju, koju dodeljuje Međunarodna fondacija "Enerdži gloub" (Energy Globe).

Milkoviću će biti uručena nagrada za ekološku inovaciju "Pumpa za vodu sa klatnom", prilikom dodele nagrada "Oskar za ekologiju" (Energy Globe Award) za najbolje svetske eko-projekte, koja će biti održana 25. novembra u gradu Velsu u Austriji.

Kako je saopšteno, ekološka inovacija "Pumpa za vodu sa klatnom" nagrađena je nacionalnom nagradom za Republiku Srbiju za uspešno rešenje efikasnog vodosnabdevanja i navodnjavanja.

Međunarodna fondacija "Enerdži gloub" od 1999. godine dodeljuje najprestižniju međunarodnu nagradu za očuvanje životne sredine u svetu. Priznanje "Enerdži gloub" namenjeno je projektima širom sveta koji se racionalno, obazrivo i efikasno odnose prema izvorima energije i koji obuhvataju i obnovljive izvore energije.
  • Dr Laza Lazarevic

    24.11.2011 07:00
    Kako idu stihovi grupe Hladno Pivo?

    "Aleksandar Veliki u gumenoj ćeliji"
  • Dr Petrović

    23.11.2011 17:17
    Sve čestitke vrednom Veljku


    To se zove uspeh, vera, istrajnost, san...





    a jadnim zavidnicima:
    po Njegošu:
    Ko će bolje, široko mu polje!
  • O

    23.11.2011 16:54
    @ Gargamel
    Sta god da je covek uradio u vezi te emisije, cinjenica da su Novi Sad i tvrdjava dobili odlicnu (besplatnu) reklamu u Americi i svetu pa je milione ljudi culo za ovaj grad. Kad uradis nesto pozitivno slicno onda mozes argumentovano kritikovati tudji rad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti