Pavličićev prvi dinar od prodaje maminih haljina

Svoj prvi dinar mnoge naše poznate ličnosti stekle su tako da se danas time ponose, dok s druge strane, ima i onih koji se kaju...Bajatović je skupljao detelinu i slamu, nosio džakove i utovarao ugalj, dok je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić "eksploatisao" sopstvenu babu i prodao odeću svoje mame.
Svoj prvi dinar mnoge naše poznate ličnosti stekle su tako da se danas time ponose, dok s druge strane, ima i onih koji se kaju...Bajatović je skupljao detelinu i slamu, nosio džakove i utovarao ugalj, dok je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić "eksploatisao" sopstvenu babu i prodao odeću svoje mame.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je prvi džeparac zaradio u petom razredu osnovne škole tako što je, praktično, napravio malu zaveru. "Moji roditelji su imali kuću na moru, pa kad smo otišli jedno leto na odmor, ostao sam sa bakom i dedom. Palo mi je na pamet kako bih mogao da zarađujem rentiranjem sobe, pa su ljudi masovno dolazili, a baka im je sve spremala i kuvala za njih, misleći da su moji poznanici. Kada su me otkrili, odmah su mi zabranili da to radim, ali sam tog leta baš fino zaradio svoj prvi džeparac", priseća se Pavličić, koji je odmah po povratku u Novi Sad nastavio sa "biznisom". "Izneo sam staru garderobu moje majke na Najlon pijacu i prodavao. Sve se brzo rasprodalo, a kad mi je ponestalo stvari, prešao sam na balske haljine. Kad je mama saznala, opet se iznervirala. Sad mi je strašno žao što sam ih prodao", kaže prvi čovek Novog Sada.

Iako je Dušan Bajatović sada poznat po tome što, kao direktor "Srbijagasa", zarađuje mesečno tri puta više nego predsednik Srbije Boris Tadić, kao dete je skupljao detelinu i slamu, nosio džakove, utovarao ugalj. "Ma, nema šta nisam radio kao mlad. Nalazio sam razne poslove da bih došao do para. Najpre sam radio te seoske poslove, kao što su kopanje, skupljanje deteline i slame, a kasnije utovarao tepihe, ugalj. Radio sam često i na građevini. Jedno vreme sam čak preprodavao voće na pijaci", priča Bajatović.

Proslavljeni odbojkaš Slobodan Boškan već je sa 15 godina potpisao prvi sportski ugovor i počeo profesionalno da se bavi odbojkom, a pre toga je svakog leta prao šoferšajbne na benzinskoj pumpi, piše "Blic".

I Toplici Spasojeviću, vlasniku "ITM grupe", novac nije baš počeo da kaplje u detinjstvu i ranoj mladosti, a prve pare zaradio je kao pripravnik u "Jugokomercu" i igrajući košarku u Radničkom u Svilajncu.

Đule Van Gog je prvi novac zaradio na prvom koncertu "Van Goga" još 1986. Ne seća se, kaže, tačne sume, "ali nam to tada nije ni bilo bitno..."

Jedna od uticajnijih žena u Novom Sadu je Neda Mimica Dukić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta. Svoj prvi džeparac zaradila je već sa pet godina "režirajući" predstavu "Snežana i sedam patuljaka". Glumci su bili deca iz kraja, a publika ceo komšiluk.

  • 25.11.2011 16:03
    ova vest treba da se ubaci u rubrike "hronika", "izbori 2012" kao i u "zivot" u podrubriku "porodica". Kako je krenuo mogao je da zavrsi kao Jočič sa obijanjem i kradjom trafika.

    Imamo gradonacelnika koji izgleda nije u stanju da razlikuje dobro od lošeg i čoveka koji se nije potrudio da biranim rečima prepriča svoju maloletničku zataškanu(od strane maltertirana babe,"dvorske" mame) delikvenciju. Uopšte on ne žali, nego čak šta više se diči svojim sposobnostima obmanjivanja i krađe. Jadan je. A mi još jadniji jer gledamo kako nas unižava.
  • j

    24.11.2011 19:09
    To da je Bajatovic nosio dzakove i slamu to verujem.Moj deda je imao zemlju , ono sto mu komunjare nisu otele i od tog je ziveo. secam se da se uvek sekirao kad su nadnicari bili bosanci. Govorio je Lopovi,neradnici i lazovi. Onda k mi nije bilo jasno , sad mi je sve jasno.
  • LALA

    24.11.2011 18:23
    OPET IM SE SMEŠI PRODAJA NA BUVLJAKU!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti