Ko je uništio JKP "Stan"?

Dok se političari međusobno optužuju ko je kriv, činjenica da je Javno komunalno preduzeće "Stan" na ivici propasti se ne menja.
Dok se političari međusobno optužuju ko je kriv, činjenica da je Javno komunalno preduzeće "Stan" na ivici propasti se ne menja.

Kako navode u Demokratskoj stranci Srbije, koja je ranije vodila ovo preduzeće, grad je u protekle dve godine izdvojio više od 50 miliona dinara subvencija kako bi pokrio minuse nastale, kako tvrde, katastrofalnom poslovnom politikom sadašnjeg rukovodstva.

 

U DSS-u dodaju da je najveći deo novca otišao na otpremnine za 80 radnika, kojima je isplaćeno oko 45 miliona dinara. Prema njihovim informacijama, nakon toga, u firmu je primljeno 40 novih ljudi, kako kažu, "mahom članova Lige socijaldemokrata Vojvodine".

Nismo mi, vi ste

Kako za Press kaže direktor ovog preduzeća Rajko Bojčić, ovakve izjave iz Demokratske stranke Srbije su odraz licemerja, jer, kako on tvrdi, upravo za vreme njihovog mandata napravljeno je šest miliona evra duga. Prema njegovim rečima, toj cifri treba dodati i 2,5 miliona evra koji su poklonjeni drugoj firmi bez znanja Upravnog odbora i osnivača. Prema Bojčićevim rečima, njegovo rukovodstvo je naišlo na neuplaćene poreze i doprinose, a preduzeće i danas pokušavaju da izvuku sa ruba kolapsa.

Funkcioner iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine, međutim, nije želeo da razgovara o rezultatima rada njegovog rukovodstva i najavio je da će sazvati konferenciju za novinare gde će biti predstavljeno sve što je uradio.

  • gorans

    12.12.2011 08:57
    KO O CEMU ...
    HVALA ANONIMUS NA PODSECANJU , JOS DA DODAM DA JE U TOM PERIODU PRIMNJENO 300 LJUDI , STRASNO,UGROBARENA FIRMA, NEUPLACIVANI POREZI I DOPRINOSI ZA RADNIKE, ISISANO PREKO MILION I PO EVRA PREKO PRIVATNE FIRME , MA NE ZNAM ODAKLE DA POCNEM , NASAO KO DA PLJUJE SRAM IH BILO...
  • TraLaLa

    08.12.2011 08:36
    A ove novonaprimane "menađžerke", one će oporaviti JKP Stan!;)
  • ZORAN

    05.12.2011 22:29
    ČUJ PITANJE:_KO JE UNIŠTIO STAN
    PA SAMI SEBE SU UNIŠTILI A DOKUSURIO IH BOJČIĆ.DA MANJE SEDE RADNICI STANA PO KAFANAMA,DA SE MALO VIŠE PRIDRŽAVAJU OSNOVNOG PONAŠANJA PREMA KLIJENTIMA,DA SPUSTE CENE I DA NARAVNO DAJU BOLJU USLUGU MOŽDA BI I RADILI BOLJE.BOJČIĆ IH JE UNIŠTIO A NA IZBORIMA DOBIJA NAGRADU-ŠUT KARTU I TO U DRUGU FIRMU,PARTIJSKI DA I NJIH SJEBE.A NEK POVEDE I OVOG PAMETNOG NIKOLU,OCA I SLIČNE NJIMA I NEK TAMO IDU I SERU KAO OVDE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti