Propisi koče isplatu pune plate trudnicama

Trudnicama, koje bi po odluci Grada od oktobra trebalo da dobijaju naknadu za bolovanje u visini punog iznosa zarade, za prethodni mesec je isplaćen iznos po starom obračunu, odnosno samo 65 odsto.
Trudnicama, koje bi po odluci Grada od oktobra trebalo da dobijaju naknadu za bolovanje u visini punog iznosa zarade, za prethodni mesec je isplaćen iznos po starom obračunu, odnosno samo 65 odsto.

Kako je Radiju 021 saopšteno iz Gradske kuće, do kašnjenja je došlo zato što se čekalo da Odluka, koju je novosadski parlament izglasao 28. oktobra, bude objavljena u Službenom glasniku, potom da se zaključi Sporazum između Grada i Fonda za zdravstveno osiguranje, a onda i da Fond izvrši određene izmene u svom informacionom programu.

Iz Gradske kuće navode da se za isplatu dodatne naknade ne mora podnositi poseban zahtev, nego se ona isplaćuje na osnovu podataka koje Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu preuzima od Fonda. Ti podaci se, na osnovu potpisanog Sporazuma, preuzimaju do 10-og u mesecu. Sredstva se uplaćuju iz budžeta Grada na  račun poslodavca, koji isplaćuje i dodatnih 35 procenata sa pripadajućim porezima i doprinosima.

Međutim, nisu mogli da nam kažu koliko će trudnice, zbog poštovanja propisa još morati da čekaju na isplatu naknade za oktobar.  (dragana@021.rs)

  • Dzulija

    15.04.2012 19:30
    Cao mame,ja sam samo htela nesto da pitam,ja sam na trudnickom zvanicno od 1marta al mi gazdarica nije predala papire jos nego je rekla kako je ona super covek i kako ce ona meni da uplacuje.... dali neko zna da mi kaze posto svi govore kako bi trebalo da mi ona uplacuje na koliko sam prijavljena to je kao na minimalac od 20h a ona je meni uplatila samo 13h jel to ok ili nije i gde da idem da se tacno raspitam. hvala
  • @Traveler

    25.11.2011 16:26
    a komisija pusta samo one koji su u bas jako gadnom polozaju ostale se vracaju na posao
  • Jelena

    24.11.2011 13:20
    I treba
    da izumremo kao nacija. Ovakav tretman nije ni za najgore kriminalce, a kamoli za ugrožene nerođene bebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti