Ograničenje brzine poštuje tek trećina vozača

Čak dve trećine novosadskih vozača vozi brže od dozvoljenih 50 kilometara na čas, a brzinu prekoračuje za 20 do 25 kilometara na sat.
Čak dve trećine novosadskih vozača vozi brže od dozvoljenih 50 kilometara na čas, a brzinu prekoračuje za 20 do 25 kilometara na sat.

Rezultati gradske studije o bezbednosti saobraćaja, koju su uradili saobraćajna policija i inženjeri, urbanisti i profesori sa Fakulteta tejničkih nauka, pokazuju da je prekoračenje dozvoljene brzine načešći uzrok svih saobraćajnih nezgoda u gradu.

U Gradskoj upravi za saobraćaj najavljuju da će sledeće godine početi realizacija plana po kojem bi pojedini blokovi gde su ulice uske i prenaseljene, poput Grbavice ili okoline Betanije, trebalo da postanu zone usporenog saobraćaja sa ograničenjem kretanja 30 kilometara na sat. Kako prenosi Blic, u planu je da prvi saobraćajni znaci sa ograničenjima budu postavljeni na proleće.
  • Anja

    25.11.2011 14:52
    Kako da ne!!!!!
    Nije stvar u brzini, vec u paznji i tome dal neko zna da vozi ili ne zna.to zna i moja baba sa 4 osovne koju je sa bicikla srusio "vozac" koji je samo pokusao da se isparkira. Neka stave policajce na svaku raskrsnicu da zaustave svakoga koga mogu i proveravaju dal je neko pijan. To ce smanjiti udese sigurno za 50%. Nema nista gore od ljudi koji misle da znaju da voze i da su sposobni za to u svakom momentu. Svi su uzasno bahati i bezobrazni, pogotovo kad vide da vozi zena. Bila sam u jako puno situacija kada su izlazili iz kola i pretili mi zato sto se nisam sklonila onog trenutka kada su oni to zamislii, sto im smetam jer nemam gde da sklonim iako oni mogu d ame obidju, zagrade me na prakingu i nonsalantno mi doviknu da cekam...i tako raznorazna izivljavanja...cim vide zenu za volanom osile se, pravi divlji zapad... Izgleda da nam je postalo potrebno oruzje protiv takvih kad god sednemo u kola, a niko im nista ne moze. Drzava sluzi samo da me odere za registraciju, porez, prekoracenje brzine, da me stiti od same sebe kad ne vezem pojas... Tuga
  • Noname®

    24.11.2011 08:40
    @Noname - Zabranite!
    Ne budi plagijator, smisli sebi nadimak! :) :P
  • noname

    24.11.2011 07:48
    zabranite!
    Zabranite saobracaj putnickim vozilima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti