Od petka nema glasne muzike u kafićima

Kafići i lokali koji se nalaze u sklopu stambenih zgrada više neće moći da puštaju preglasnu muziku, jer će ovakvo ponašanje biti sankcionisano.

Kafići i lokali koji se nalaze u sklopu stambenih zgrada više neće moći da puštaju preglasnu muziku, jer će ovakvo ponašanje biti sankcionisano.

Izmenom odluke o Kućnom redu, koja će se u petak naći na dnevnom redu sednice Skupštine grada, buka u kafićima u pojedinim delovima grada neće smeti da prelazi 40 decibela, što je u nivou jačine zvuka normalnog razgovora. Kako se navodi u predlogu nove odluke, ugostitelji  neće moći da puštaju muziku u lokalu ukoliko nemaju izveštaj o merenju nivoa buke, ali do propisane granice.

Pravnim licima za nepridržavanje ove odluke preti kazna do 500.000 dinara.

Novina je i zabrana pripremanja hrane na terasama, balkonima i lođama, jer su se građani u poslednjih godinu dana često žalili na takvo ponašanje svojih komšija. Takođe, svako ko izvodi radove u stambenoj zgradi ubuduće će morati o tome napravi pismeno obaveštenje.

  • Gorus

    19.01.2012 21:56
    Anonimus je vlasnik kafane
    Anonimus je vlasnik kafane koja od sve zabave klijentima pruža samo glasnu muziku. čovek živi od glasne muzike i ne interesuje ga što je uzeo lokal u zgradi u kojoj postoji kućni red. Otvori salaš van naseljenog mesta pa cepaj od 0-24h.
  • stanar

    25.11.2011 18:43
    Stambena zgrada-znači prostor za stanovanje.Stan podrazumeva mesto za odmor, koji je neophodan za održavanje zdravlja. Te su stvari ugrožene u zgradama gde ima lokala-kafića.Fala bogu da je doneta uredba koja ta prava priznaje. Koliko će se poštovati.....to je druga priča,ostaje da se vidi.Kao i sve ostalo u ovoj zemlji selektivno.Ali bar da postoji mehanizam za zaštitu stanara, koji su do sada bili prepušteni na milost i nemilost-više ovo drugo, vlasnika kafića.
    Žurke, svirke, i sve ostalo neka se organizuju van stambenih zona.Sve na svom mestu i u svoje vreme.
    A ne kao sada, da ja u svom rođenom stanu slušam vibracije basova i muziku od 8 h do kraja radnog vremena, tačnije dok svi koji su bili u kafiću-ipak reše da odu ....
    Ja sam zapravo rešila da sebe zaštitim i prodam stan i odem iz tog pakla.Ali ova država ne funkcioniše ni na drugim planovima.Nije ni vama drugima dobro...
  • 25.11.2011 00:40
    Hoce li ti decibeli da vaze i za Exit ili samo za buraniju? Buraniju smo i do sada mogli da prijavljujemo, ali ko ce stati na put belim medvedima sa tvrdjave?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti