USAID ulaže u omladinsko preduzetništvo

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas je u Gradskoj kući potpisala sporazum o saradnji sa Gradom i još pet lokalnih samouprava u Srbiji, u kojima će se sprovoditi Program za jačanje ekonomske sigurnosti.
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas je u Gradskoj kući potpisala sporazum o saradnji sa Gradom i još pet lokalnih samouprava u Srbiji, u kojima će se sprovoditi Program za jačanje ekonomske sigurnosti.


Kako je najavljeno, u okviru projekta USAID će organizovati treninge za koordinatore Kancelarija za mlade kako bi oni efikasnije mogli da sprovode programe za zapošljavanje mladih.

USAID će direktno raditi sa mladim preduzetnicima iz Novog Sada, Apatina, Šapca, Osečine, Velike Plane i Topole kako bi im pomogli da realizuju poslovne planove, a odabranim opštinama pomoći će da problemu nezaposlenosti kod mladih pristupe strateški, kroz razvoj i primenu akcionih planova za omladinsko preduzetništvo.

Istraživanja pokazuju da je više od 30 odsto mladih u Srbiji zainteresovano za preduzetništvo, što je jedna od glavnih komponenti USAID-ovog programa.
  • Freedom

    24.11.2011 21:40
    Ovde je rec o navodnim edukacijama koje treba mladim preduzetnicima da pomognu u biznisu medjutim ovde je problem sto Srbija nije Amerika i ovde je okruzenje takvo da ni najbolji kursevi niti ideje ne mogu da nadju plodno tlo zbog korupcije ,katastrofalnih uslova i okruzenja .
  • Sremac

    24.11.2011 12:29
    AMERI NIŠTA NE DAJU DŽABA.
    Ameri ne pomažu stare,nego mlade,ZAŠTO?Nisu oni blesavi,jer je izazov za mlade da ih ameri pomažu,pa još da odu tamo da nešto uče,pa ako može i da se ostane malo ili malo duže da se nešto i zaradi.Stari,kome oni trebaju,samo bi potrošili te pare i od njih ništa.To je ta filosofija koju mi nažalost NE RAZUMEMO.
  • DOPISNICA

    24.11.2011 12:22
    Tesko nama ako nam Amerikanci moraju dolaziti i pokazivati kako da se zaposljavaju mladi, to dovoljno govori koliko je ova vlast sposobna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti