Semafor kod OŠ "Kosta Trifković" možda dogodine

Semafor za pešake u Kisačkoj ulici, kod Osnovne škole"Kosta Trifković" mogao bi da bude izgrađen sledeće godine, ukoliko se taj projekat nađe u Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2012, saznaje 021 u Zavodu za izgradnju grada.
Semafor za pešake u Kisačkoj ulici, kod Osnovne škole "Kosta Trifković" mogao bi da bude izgrađen sledeće godine, ukoliko se taj projekat nađe u Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2012, saznaje 021 u Zavodu za izgradnju grada.

Iako je u zoni škole jasno postavljena saobraćajna signalizacija, bezbednost pešaka je ugrožena na šta su u više navrata ukazivali i roditelji đaka koji svakodnevno prelaze Kisačku da bi došli do škole. Sa tim su saglasne i Stručne službe ZIG-a i navode da bi semafor trebalo postaviti upravo na pešačkom prelazu prema Ulici Berislava Berića.

Međutim, ističu da je za taj posao potrebno pre svega urаditi projektno-tehničku dokumentаciju i obezbediti sredstvа zа izvođenje rаdovа, za šta je opet neophodno da predlog bude uvršten u Program uređivanja građevinskog zemljišta, koji treba da potvrdi i Skupština grada.

Inače, duž Kisačke trenutno ne postoji ni jedan semafor. Postavljeni su jedino na početku i na kraju ulice, odnosno na raskrsnicama sa Temerinskom i Bulevarom Jaše Tomića. (dragana@021.rs)
  • miki

    28.11.2011 20:26
    dosta semafora
    treba punao semafora
  • mamaNS

    28.11.2011 11:01
    semafor
    Mi, roditelji đaka koji svakodnevno prelaze na tom prelazu, pozdravljamo predlog. Za početak, dok se ne obezbede sredstva i ne zavrsi projektno-tehnička dokumentacija za postavljanje semafora... i postavljanje ležeceg policajca bi poboljšalo situaciju.
  • gaga

    25.11.2011 11:55
    treba mnogo semafora
    Temerinska i almaška, kisačka na svakom čošku...itd,osim semafora fale i parkirališta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti