Izdvojeno 6,2 miliona za dokumentaciju za Centar za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici

Izrada projektno-tehničke dokumentacije restauracije i sanacije objekata Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici koštaće 6,2 miliona dinara.
Posao na tenderu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada dobila je beogradska firma "Intellinea".
U tehničkoj specifikaciji javne nabavke Zavoda za zaštitu spomenika kulture piše da je ponuđač u obavezi da izradi dokumentaciju postojećih fasada i stanja krovova, kao i tehničku dokumentaciju novoprojektovanog stanja radova na obnovi fasade i krovova, sa detaljnim predmetom i predviđenim predračunom.
Prema podacima iz nedavno usvojenog Plana detaljne regulacije kompleksa Centra za osnovnu policijsku obuku, objekat školske zgrade i malog internata za polaznike su objekti od posebnog značaja i pod zaštitom su Zavoda za zaštitu spomenika.
 
"Taktička kuća", odnosno prostor za praktičnu obuku polaznika, objekat je od ambijentalne vrednosti, dok je stacionar sa ambulantom objekat od posebnog značaja za graditeljsko nasleđe.
 
Iako u dokumentaciji tendera nije konkretno napisano, može se zaključiti da će izabrana firma raditi projekat rekonstrukcije za ova četiri objekta.
 
U okviru kompleksa COPO ima ukupno 11 objekata - devet je za obrazovanje i sport, dok ostali imaju različite namene.
Glavna zgrada koja se koristi kao školska, ranije Srednja škola unutrašnjih poslova, sagrađena je 1848. godine kao "Kadetska škola" za potrebe školovanja vojnih policijskih kadrova Austrijske carevine.
 
U Planu detaljne regulacije kompleksa Centra za osnovnu policijsku obuku piše da su od 2006. do 2008. godine rekonstruisana dva internata i sala za fizičko obrazovanje, kao i učionice na prvom spratu Glavne zgrade.
  • Извођач без посла

    03.08.2023 13:41
    Има да кошта и што треба и што нетреба само да се паре смувају у Ср.Каменици нема ни једне грађевинске фирме па долази из Београда специјална ћерка фирме чије ? а град НС им одобрио делатност на туђој територији али преко партијске везе

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti