Deveti protest protiv nasilja u Novom Sadu: Pogledajte trasu šetnje

Novi protest "Novi Sad protiv nasilja", deveti po redu, održaće se u petak, 4. avgusta.
Deveti protest protiv nasilja u Novom Sadu: Pogledajte trasu šetnje
Foto: 021.rs
Okupljanje će početi u Katoličkoj porti a nakon toga će se okupljeni građani i građanke uputiti u protestnu šetnju preko Trga slobode i Pozorišnog trga kroz Železničku i Pavla Simića do zgrade suda u Sutjeskoj.
Organizatori protesta kažu da će novim okupljanjem "ukazati na odgovornost pravosudnih institucija, posebno Javnog tužilaštva, za nepostupanje, držanje predmeta u mračnim fiokama i rad po diktatu političkih moćnika".
"U takvim okolnostima, bez nezavisnih i nepristrasnih tužilaca i sudija, godinama unazad se doprinosi normalizaciji i nekažnjivosti nasilja, naročito onog koje predstavnici javnih službi i političari na vlasti čine prema građanima, aktivistima, umetnicima, nezavisnim medijima i političkoj opoziciji koja se usudi da se suprotstavi štetnim odlukama, mnogobrojnim zloupotrebama, kršenju Ustava i zakona, koruptivnim i kriminalnim radnjama. S druge strane, to isto tužilaštvo pokazuje agilnost i ažurnost u pokretanju postupaka protiv građanskih i političkih aktivista i svih koji im se poslednjih godina pridružuju u različitim borbama za promene u društvu", izjavio je Siniša Knežević sekretar Gradskog odbora Pokreta slobodnih građana.
 
Takođe, organizatori su najavili da će ispred Suda biti i govornika, ali još uvek nije poznato ko će to biti.
Podsećaju da su se na prošlom protestu, kako kažu, fokusirali na "nasilje prema prirodi i pogubne posledice višegodišnje nebrige javnih vlasti za očuvanje i širenje zelenih površina, parkova i šuma Novog Sada i okoline".
 
Okupljanje će početi u 19 časova.
  • Сателићанин

    03.08.2023 08:35
    Протест
    Против ког насиља?
  • Ziveti slobodno!

    02.08.2023 21:50
    E pa dragi botovi evo prodje jul, ulazimo u avgust a mi smo jos tu, sad ce poskupljenje struje, gasa, krece skola, inflacija raste, šavovi pucaju, vidimo se!
  • Opozicionar

    02.08.2023 20:02
    Moramo izabrati jos uže ulice kako bi izgledalo na instagramu da nas je više šetalo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".