Sutra o poskupljenju grejanja i gradskoj slavi

Gradski odbornici bi na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, između ostalog, trebalo da odlučuju o poskupljenju grejanja, zaduživanju "Novosadske toplane" i ukidanju gradske slave, koje je predložila Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Gradski odbornici bi na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, između ostalog, trebalo da odlučuju o poskupljenju grejanja, zaduživanju "Novosadske toplane" i ukidanju gradske slave, koje je predložila Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Grejanje bi od narednog meseca trebalo da poskupi za sedam i po odsto, ali Toplani ovo povećanje prihoda neće rešiti problem otplate duga prema Srbijagasu, zbog čega traži odobrenje za zaduženje kod banaka. Po tome nije drugačija u odnosu na topalne u drugim gradovima, kaže predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović. "Toplana nije niti bolja niti gora od ostalih topalana. Taj problem je hroničan u celo državi, Srbijagas traži da se dug vrati. Ne samo od "Novosadske toplane", nego od svih toplana u državi", kaže predsednik Skupštine grada.  

Jovanović dodaje da odbornici treba da se izjasne i o izmenama prgrama rada pojedinih gradskih preduzeća i institucija, te izmenama detaljnih urbanističkih planova. "Jedna od zanimljivijih tema jeste inicijativa komisije za javni red, mir i bezbednost da Skupština grada podnese inicijativu prema republičkom ministarstvu, odnosno Skupštini Srbije, da se pooštre kazne prema licima koja napadnu službena lica", dodaje Jovanović.

Među skoro 30 tačaka dnevnog reda, naćiće se i predlog da Grad finansira dodatak od 20.000 dinara za nezaposlene trudnice, te da budućim mamama obezbedi besplatan javni prevoz. (D.S.)
  • Ljuska bez kikirikija

    25.11.2011 12:33
    Da Jelic manje krade ne bi bilo poskuljenja grejanja!
    Ajde mediji pitajte Gradonacelnika sta kaze na ovo!!!!
    Sramota, oni zaposljavaju svoje [polupismene bahate poslusnike a od nasih para!
    E trt cete mi naplatiti grejanje! Ne placam do izbora pa se vi slikajte
  • 25.11.2011 07:06
    Sada se zna i zašto je pokrenuta priča o slavi.
  • Пера

    25.11.2011 06:39
    Скупштина града
    Повећај цене,укини,задужи,знају ли ови малоумни скотови несто да створе?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti