Centar za socijalni rad u borbi protiv nasilja nad ženama

Akcijom "Prekini tišinu" Centar za socijalni rad  podržao je početak manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Akcijom "Prekini tišinu" Centar za socijalni rad  podržao je početak manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Predstavnici Centra danas su kod Futoške pijace delili informativni materijal o prevenciji nasilja nad ženama, a direktor te ustanove Gojko Vojnović najavljuje da će i u narednih 16 dana biti organizovan niz akivnosti sa ciljem da se preventivno deluje na sprečavanje nasilja nad ženama u porodici i doprinese smanjenju broja žrtava porodičnog nasilja. Vojnović je istakao je da je Novi Sad među prvim gradovima u Srbiji koji je prepoznao problem nasilja nad ženama i krenuo u izgradnju Sigurne ženske kuće, koja je sada u redovnoj delatnosti Centra.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović izjavio je, prilikom obilaska štanda Centra za socijalni rad, da je za potrebe Sigurne ženske kuće ove godine iz gradske kase izvojeno 14 miliona dinara. "Njeno postojanje ne uklanjanja ovaj problem, ali služi za pružanje pomoći onda kada je to najpotrebnije i mi kao društvo moramo da radimo i na prevenciji nasilja nad ženama", zaključio je Jovanović.

Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" organizuje se u više od 100 država sveta. Svake godine počinje 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti