Uskoro poznata sudbina Vodovoda

Narednih dana trebalo bi da bude doneta odluka o tome da li će biti raspisan tender za strateškog partnera "Vodovoda".
Narednih dana trebalo bi da bude doneta odluka o tome da li će biti raspisan tender za strateškog partnera "Vodovoda".

Polovinom ove godine trebalo je da bude raspisan tender, ali do toga nije došlo jer se čekalo na usvajanje zakona o javno-privatnom partnerstvu, što je i urađeno. Tim zakonom se opovrgavaju tvrdnje da će Vodovod biti privatizovan, kaže za RTV član Gradskog veća zadužen za finansije, Živko Makarić. On dodaje da ukoliko Gradsko veće donese odluku o raspisivanju tendera, sledeći korak je da se taj predlog nađe pred odbornicima Skupštine Novog Sada.

Predstavnici sindikata, kao i pojedinih udruženja i političkih stranaka su još u junu skupili preko 32.000 potpisa protiv privatizacije javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija". Oni smatraju da su ovo preduzeće sagradili sami Novosađani zbog čega ono mora ostati u vlasništvu onih koji plaćaju porez.

U "Vodovodu" tvrde da nije u pitanju privatizacija već dokapitalizacija, jer ovo preduzeće samo ne može da održava više od 30 godina staru kanalizacionu mrežu grada.

Berlinska konsultantska kuća "CSP" za uvođenje strateškog partnera izabrana je pre godinu dana, za šta je Grad izdvojio 60 miliona dinara. Skupština grada je na sednici održanoj u decembru prošle godine podržala predlog da se "Vodovod" transformiše u mešovito preduzeće, gde bi 51 odsto ostalo u javnom vlasništvu, a ostatak bi strani partner zakupio na 25 godina.

  • ŠIKIĆ

    26.11.2011 16:32
    BELAJAC IMA DVOJNO DRŽAVLJANSTVO II je CRO, bi dotični da zbriše sa našom lovom, nije ima ker zašta da ga ujede a sada posle svih mahinacija tipa ala druga rata Baričkova i slično bi tutanj no biće da je odocnio, promašio
    ipak je trebo bit kerovodac.
    Derane prodaj ti babino, "di su naši novci brate Stojane"
  • boceli

    26.11.2011 00:36
    dosta
    Nisu uspeli ilegalno, sada na sve moguce nacine pokusavaju da legalizuju prodaju vodovoda. Ne znam sta treba da uradimo da shvate da ne zelimo dalje da nam zagorcavaju zivote!? Sve ste nam zivo rasprodali, dokel cemo ovako?
  • Tekila Gerila

    25.11.2011 22:46
    lOpovi! U dozivotnu opoziciju, nema vam gore kazne!
    a Vodovod mozete samo da sanjate da ce biti JPP ima da upadnemo u skupstinu ko zitelji Bocki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti