FOTO: Žitelji Bocki razvalili vrata Skupštine grada

Dvadesetak žitelja Bocki nasilno su ušli u veliku salu Skupštine grada zahtevajući da im predsednik novosadskog parlamenta Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić objasne zbog čega se ne rešava višedecenijski problem sa vodom i kanalizacijom u tom naselju.
Dvadesetak žitelja Bocki nasilno su ušli u veliku salu Skupštine grada zahtevajući da im predsednik novosadskog parlamenta Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić objasne zbog čega se ne rešava višedecenijski problem sa vodom i kanalizacijom u tom naselju.

Član Inicijativnog odbora Nebojša Ćirković ističe da je stanovnicima Bocki dojadilo da od svakog ko dođe na vlast u gradu slušaju samo obećanja.

"Tražimo da se stavi na razmatranje tačka dnevnog reda za uvođenje vode i kanalizacije pod hitno u naselje Bocke. Uradili smo analize uzoraka u Higijenskom zavodu, voda nije ni za zalivanje bašte, a kamoli za pranje sudova i kupanje. Slali smo dopise, ali do gradonačelnika ne možemo da dođemo. Šalju nas kod Egića. On nam je obećao u martu da će mašine doći. Kog marta, koje godine, kog stoleća !? Svi gradonačelnici koji su se promenili dosad, svi su obećavali ...gde je to? ", ogorčen je Čirković.

Dodaje da on i njegove komšije iz naselja neće napustiti salu sve dok ih ne primi na razgovor predsednik Skupštine, ili gradonačelnik. U međuvremenu je došla i policija koja je legitimisala grupu nezadovoljnih građana, a zbog ovog incidenta početak zasedanja novosadskog parlamenta odložen je za 13 časova.

(dragana@021.rs)

  • 25

    28.11.2011 07:46
    E a prosek godina 80 i oni uspeli da razvale vrata i prodju pored obezbedjenja, udju u salu, kakvo vam obezbedjenje takva vam i vlast.
  • neko

    27.11.2011 18:37
    @Zitelj Bocki - cinjenice
    Ajde, ako te ne mrzi, pročitaj nam šta ti u Ugovoru O naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta piše, koje su to ugovorene obaveze grada? Priprema i projektna dokumentacija? Da li si možda platio i ugovorio i primarno i sekundarno opremanje, koje ustvari podrazumeva i izgradnju infrastrukture? I koliko si platio? Možda grešim, ali mislim da si platio samo ono "priprema i sviranje q..."...E, to ćeš i da dobiješ! Koliko para - toliko i muzike...i to u silnim ratama...Ne kažem da je to lepo i dobro, ali su vas prešli, narode moj, sa tom legalizacijom...Ostaćete legalni i blatnjavi i musavi!
  • nema deda mraza

    26.11.2011 22:37
    ponecemo i jogurt
    sledeci put zovite i nas iz drugih delova grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti