Đurđic ostaje slava Grada Novog Sada

Skupština grada nije u petak usvojila predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine da se ukine slava Novog Sada Đurđic.
Skupština grada nije u petak usvojila predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine da se ukine slava Novog Sada Đurđic.

Za taj predlog glasalo je samo 10 odbornika, jedan je bio protiv, koalicija  "Za evropski Novi Sad" ostala je uzdržana, dok Srpska radikalna stranka i Ujedinjeni regioni Srbije nisu želeli da učestvuju u radu parlamenta.

Božidar Protić, predsednik koalicije "Za evropski Novi Sad" navodi da bi trebalo konsultovati sugrađane i održati javnu raspravu, kako se odluka o ukidanju slave ne bi donela na prečac.
Predsednik novosadskih radikala Đurađ Jakšić naveo je niz razloga za bojkot rada gradskog parlamenta, pre svega što se sednica održava na dan kada se obeležava prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji, zatim što se raspravlja o ukidanju slave Grada, ali i zbog današnjeg incidenta koji su u Skupštini grada izazvali građani naselja Bocke.
Odbornička grupa URS-a takođe je napustila zasedanje, a sa dnevnog reda povučeni su njeni predlozi koji se odnose na video-nadzor, novčanu naknadu za nezaposlene trudnice i izmenu odluke  o kućnom redu.

Odbornici su na sednici, između ostalog, usvojili predlog o kreditnom zaduženju "Novosadske toplane" kako bi se izmirio dug prema "Srbijagasu", zatim o ustupanju nekoliko vozila pripadnicima Policijske uprave i Žandarmerije na korišćenje, izmene programa poslovanja gradskih preduzeća, kao i nekoliko regulacionih planova.

Sednica održana u Skupštini APV

Sednica Skupštine grada, koja je bila zakazana za 10 sati, počela je sa četiri i po sata zakašnjenja u sali Skupštine Vojvodine.

Početak rada novosadskog parlamenta onemogućili su građani Bocki koji su nasilno ušli u skupštinsku salu tražeći da im predsednik Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić objasne zbog čega se ne rešava višedecenijski problem sa vodom i kanalizacijom u tom naselju. Tom prilikom vrata sale su razvaljena, a dva radnika obezbeđenja su lakše povređena.

Aleksandar Jovanović je najavio da će Grad podneti krivične prijave protiv nasilnika, a od policije koja je samo legitimisala grupu nezadovoljnih građana, zatražiće izveštaj o tome šta je učinjeno da se obezbedi rad parlamenta. On smatra da policija danas nije radila svoj posao.

S obzirom na to da žitelji Bocki nisu želeli da napuste zgradu Skupštine grada, odbornici gradskog parlamenta preselili su se u Skupštinu Vojvodine kako bi održali sednicu.

(dragana@021.rs)

  • Nenad Marinković

    27.11.2011 21:26
    To je neverovatno kako uvek nešto ISKRSNE kad nešto važno treba da se desi.Građani Bocke.
  • Fiona

    27.11.2011 19:53
    Dragi dođi kući, ni za disi nisi.
  • Andrija Šrek

    27.11.2011 11:43
    ...
    Zaista tužno. I ova vest i komentari. Dnevna politika i ponašanje svih aktera shodno njenim potrebama će narodu koji živi na ovim prostorima doći glave. Žalosno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti