Povređeno skupštinsko obezbeđenje, slede tužbe

Tokom jučerašnjeg incidenta, uoči početka sednice Skupštine grada, radnici obezbeđenja Jovan Bunić i Radomir Rakić, koji su pokušali da spreče ulazak grupe građana iz naselja Bocke u skupštinsku salu, dobili su lakše telesne povrede.
Tokom jučerašnjeg incidenta, uoči početka sednice Skupštine grada, radnici obezbeđenja Jovan Bunić i Radomir Rakić, koji su pokušali da spreče ulazak grupe građana iz naselja Bocke u skupštinsku salu, dobili su lakše telesne povrede.

Buniću su, posle pregleda u Urgentnom centru, konstatovane povrede vrata, nagnječenja lumbalnog dela i nekoliko hematoma. "Video sam da kolege drže vrata, međutim, bilo je dosta ljudi koji su ta vrata vukli da bi ušli unutra na silu. Pritrčao sam da pomognem, ali su me priklještili vratima. Ta vrata su izbili iz štoka, koja su potom pala na mene", priča Bunić.

Njegov kolega Radomir Rakić prošao je sa nategnućem u donjem delu leđa.

Grad najavio tužbe

Predsednik novosadskog parlamenta Aleksandar Jovanović najavio je da će Grad podneti krivične prijave protiv svih nasilnika koji su neovlašćeno ušli u Skupštinu grada.

On je istakao da je ta grupa građana upotrebom fizičke sile prekršila osnovne principe parlamentarizma i demokratije.

"Ovo je napad na Grad, na državu, napad na ljude koji rade u Upravi, odnosno državne organe i ja, dok sam predsednik Skupštine grada neću dozvoliti da se ovako nešto dešava! Nemam nameru da razgovaram sa nekim ko koristi nasilje. Nema niko pravo da nekom čupa košulju, da ga tuče, da mu lomi vrat i da preti!", poručio je Jovanović. Dodaje i da će zatražiti i izveštaj novosadske policije šta je učinjeno da se obezbedi rad gradskog parlamenta, jer smatra da policija nije radila svoj posao.

Gradonačelnik Igor Pavličić ponovio je da je rešavanje problema sa vodom i kanalizacijom u naselju Bocke u toku i da još nisu završene dodatne analize terena, koji je proglašen za klizište.
"Ne možemo da dobijemo građevinsku dozvolu na terenu koji je zvaničnim aktima proglašen za klizište. Ako radimo bez građevinske dozvole, kršimo zakon. Da se bilo šta desi, a da napravimo kanalizaciju, isključivo bi mi snosili odgovornost ", ističe Pavličić.

On napominje da novac za izgradnju kanalizacije postoji, ali mora da postoji i plan po kom će se raditi, što će opet  zavisiti od rezultata analize terena. (dragana@021.rs)

  • @Geysha

    28.11.2011 17:06
    ...
    ...i? kako je u Japanu?

    arigato i sve najbolje...

    ...a tuga ostaje!... svakom svoje...
  • M

    27.11.2011 14:42
    Nije kliziste nego opstrukcija
    Radjene su dve analiza terena, 1983 i 2000 i utvrdjeno je da nije kliziste. Na osnovu ispitivanja iz 1983 je generalnim urbanistickim planom skupstina grada donela odluku o gradnji vodovoda i kanalizacije u isto vreme i izmedju ostalog do danas nije bilo nikakvog progresa. Gradjevinski fakultet, prof. Vasic i Djogo imaju kompletan elaborat i sve tehnicke informacije o gradnji ali oni koji moraju da nesto znaju planiraju da njihova vlast potrosi jos 10 mil na dodatna ispitivanja. Zasto ponovo, jednostavno je trositi tudje pare i izigravati gvozdenu vlast i postovanje zakona i formi rada. ova gradska vlast je pucem preuzela vlast i sigurna je njihova potreba za policijom. Pored brojnih pokusaja da legalnim putem dodjemo do svog prava da iznesemo probleme morali smo i ovo da uradimo.
    Otudjenost stranaka je velika, tokom ovog dogadjaja u sali su bili svi clanovi radikalne stranke i Majine partije. Vladajuci su bili u hodnicima i morali smo da ih trazimo i pitamo da bi na kraju nasli i predsednika komiteta za komunalne poslove. Ova akcija i sve prethodne nisu stranackog karaktera. Sve dosadasnje vlasti su nas slagale do sada.

    Izjave posle ovog dogadjaja i komentari ovde su interesantni. Nije cudo da oni koji nisu upuceni ponavljaju -kliziste- ali je cudno da oni koji moraju da znaju, pre svega gradonacelnik, prvo isprica pricu o klizistu pa onda da je sva dokumentacija na gradjevinskom fakultetu i kako je rekao pa kako struka kaze. Taj nacin razmisljanja otvara demagoga, insinuatora, advokata problematicnog sloja i proizvodi direktnu opstrukiju s ciljem da trosi pare tamo gde je dogovorio proviziju. Ovaj nacin nedozvoljavanja da se slobodno udje u skupstinu (narodnu) i iznese problem pokazuje da mora da dodje do smene gradskih vlasti.
  • 27.11.2011 09:26
    @Jo
    Ulicu Jovana Subotića ne kopaju ponovo. Ta zgrada nije tu bila kada je rekonstruisana ulica u celini. Ali dobro je ovakve stvari primetiti i zaista ih treba pecati na delu, kad rovare tamo gde su pre godinu, dve već rovarili kako bi krali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti