FOTO, VIDEO: Održan još jedan protest "Novi Sad protiv nasilja", tema - urbanističko nasilje

Deseti uzastopni protest "Novi Sad protiv nasilja" počeo je u 19 časova u centru grada.
FOTO, VIDEO: Održan još jedan protest "Novi Sad protiv nasilja", tema - urbanističko nasilje
Foto: 021.rs
Građani su se okupili u Ulici Modene, kod oborenog drveta koprivića, odakle su otišli do Skupštine grada. Kako javlja reporter 021 sa lica mesta, okupilo se stotinak građana.

Ovaj protest posvećen je urbanističkom nasilju.

 
Kako su najavili organizatori, glavni razlog za okupljanje je to što je "naprednjačka većina izglasala odluku o izradi Plana generalne regulacije koji će omogućiti izgradnju elitnog stambeno-poslovnog kompleksa 'Novi Sad na vodi'".
 
Kažu da je ova odluka doneta uprkos protivljenjima stručnjaka iz različitih oblasti, Društva arhitekata Novog Sada, aktivističkih organizacija i građana.
 
 
Organizatori protesta rekli su da će novim okupljanjem, akcijama i govorima ukazati na pomenuta urbanistička nedela, od "Novog Sada na vodi", preko oštećenja Banovine, do pomenutog, srušenog koprivića. 
 
@021.rs_novisad Aktivisti su podsetili da protesti, iako su lokalni, i dalje podržavaju prethodno izdate zahteve na republičkom nivou - smena svih članova REM, gašenje tabloida, kao i smene Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina Opširnije pročitajte na portalu 021.rs #fyp #foryoupage #foryou #srbijatiktok #tiktoksrbija #novisad #vojvodina #srbija #serbia #srbijaprotivnasilja #svemoradastane #novisad #novisadprotivnasilja #protest #protests ♬ Friendships - Pascal Letoublon

Aktivisti su podsetili da protesti, iako su lokalni, i dalje podržavaju prethodno izdate zahteve na republičkom nivou - smena svih članova REM, gašenje tabloida, kao i smene Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina.

  • Бака

    12.08.2023 12:49
    И ми морамо да протествује о против водопривредне заједнице.Плаћамо порез за одводњавање а канал пун шибља и чега не још.Када им кажеш .Немају они ништа с тим .То је на месној заједници а паре они узимају .Када сви због свега и свачега протествују а што не би и ми.
  • Pokrajinski izbori

    12.08.2023 10:23
    Za nekoliko meseci će biti opštinski i Pokrajinski izbori i Vučić ne može da ih spreči, jer idu po zakonu.
    To je prilika da na opštinskim izborima i Pokrajinskim izborima glasamo protiv mosta na Šodrošu i protiv bezumnog "NS na vodi".
    Tako da će nova vlast da prekine i zabrani tu besmislenu izgradnju, sačuva Šodroš i poluostrvo , i završi sa tom Naprednjačkom lopovskom pričom
  • ssbrkić

    12.08.2023 09:05
    Kritizeri
    Sugrađani,
    ako niste zadovoljni uradite nešto da se čuje, da se zna. Nije valjda da ne valjaju samo oni koji izađu na ulicu da to kažu, ili organizatori, ili opozicija. Ako imenovani organizatori ne nude bolje vreme preuzmite posao, pokažite se. Bedno je sakrivati se. Isprsite se, uradite, organizujte, podstaknite, kažite, predložite. Pokažite lice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".