Ništa od rekonstrukcije ulice na Detelinari za sada: Obustavljen tender, sve ponude neprihvatljive

Tender za rekonstrukciju ulice Filipa Filipovića na Detelinari je obustavljen zato što su sve ponude bile neprihvatljive.
Ništa od rekonstrukcije ulice na Detelinari za sada: Obustavljen tender, sve ponude neprihvatljive
Foto: 021.rs
"Parking servis" je ovu javnu nabavku raspisao početkom jula, a u planu je bila izgradnja saobraćajnih površina, parkinga, trotoara i javnog osvetljenja.
Vrednost radova, kada je tender bio raspisan i u trenutku planiranja, bila je 36 miliona dinara.
Međutim, "Parking servis" je u međuvremenu promenio vrednost u 30 miliona sa obračunatim porezima.
 
Na konkurs su se javile dve grupe ponuđača, jedna je bila Energy Pro i JKP Put, a druga firmi Elektrovolt, Hidromah bb i PZP Valjevo.
 
Kako piše u Odluci o obustavi tendera, prva grupa ponuđača u konkursnoj dokumentaciji nije ispunila jedan obavezan deo, te je komisija procenila da je ponuda neprihvatljiva iako je ponuđena cena bila u okviru promenjene vrednosti javne nabavke.
 
Druga grupa ponuđača je pravilno ispunila konkursnu dokumentaciju, ali se navodi da ponuđena cena, koja je bila nešto manja od 36 miliona, prelazi iznos procenjene vrednosti i odbijena je. 
 
Iz "Parking servisa" podsećaju da prema Zakonu o javnim nabavkama naručilac nije dužan da pre otvaranja ponuda upozna ponuđače sa procenjenom vrednošću javne nabavke jer ta obaveza nastaje tek kada dođe do otvaranja ponude.
 
Za sada nije poznato kada će ponovo biti pokrenut konkurs za rekonstrukciju ove ulice.
Podsetimo, Filipa Filipovića je paralelna sa Rumenačkom ulicom. Rekonstrukcijom se planiraju obostrani parkinzi sa prostorima za drveće.
 
U projektnoj dokumentaciji piše da je predviđeno da ulica ima 42 parking mesta, od čega su dva za osobe sa posebnim potrebama, kao i trotoar koji će biti povezan sa postojećim.
 
Takođe, u ulici bi trebalo da bude postavljen i jedan elektro punjač. U dokumentaciji stoji da je izvođač radova u obavezi da sprovede električne instalacije koje bi omogućile punjenje automobila, ali ne i da postavi aparat.
 
Rok za izvođenje radova je maksimalno 90 dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".