FOTO Osvetlite vaš dom: Sve od rasvete u novom Eglo salonu u Novom Sadu

Bez obzira na to da li opremate stan ili uređujete lokal, rasveta predstavlja ključan element dizajna enterijera.
FOTO Osvetlite vaš dom: Sve od rasvete u novom Eglo salonu u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Mnoge studije pokazale su da rasveta utiče na raspoloženje i produktivnost, a da nedostatak osvetljenja dovodi do klonulosti i umora. 

Kada su dobro odabrani, elementi rasvete oplemenjuju prostor i dopunjuju sveukupan stil svakog enterijera.

Za razliku od uobičajenog osvetljenja pre nekoliko decenija, kada se za jednu prostoriju koristilo jedno direktno svetlo u vidu lustera ili plafonjerke, danas se svetlo ne koristi samo da bismo bolje videli u mraku.
 
Osim direktnog svetla, postoje i svetla za akcentovanje, odnosno privlačenje pažnje na određene elemente u prostoru i elementi osvetljenja koji nam pomažu da obavljamo određene zadatke, poput čitanja.
 
 
Sve ovo znači da je kupovina elemenata osvetljenja komplikovanija nego što je bila ranije. 
 
Da li je moguće pronaći sve na jednom mestu?
 
U Novom Sadu je nedavno otvoren salon Eglo rasvete, koja ima korene u istoriji osvetljenja koji datiraju od 1969. godine.
 
Ova kompanija posluje u više od 70 lokala u 50 zemalja, a jedna od njih je i Srbija. 
 
Salon Eglo u Novom Sadu nudi sve na jednom mestu, od unutrašnje, preko spoljne rasvete, pa do ventilatora.
 
 
Lusteri, podne lampe, plafonjere, visilice, zidne lampe, stone lampe i drugi elementi naglašavaju jedinstvenost svake prostorije. Dostupni su u više boja i stilova. Moguće je birati između čitavog spektra materijala, kao što su bakar, beton, drvo, ratan i nerđajući čelik, ali i oblika, poput više izvora svetlosti, ugaonog elementa, sfere i trake. 
 
U ponudi salona Eglo naročito se ističu plafonski ventilatori koji, ne samo da izgledaju lepo, već su i praktični i štedljivi. Ovi elementi su inovativan način grejanja i hlađenja, jer leti unose svež vazduh, a zimi raspoređuju topao vazduh koji nastaje grejanjem. 
 
FOTO: Dušan Jovanović
 
Ako imate dvorište, u ovom salonu možete pronaći i spoljnu rasvetu različitih stilova. U ponudi je spoljna rasveta sa senzorima pokreta, koja omogućava uštedu energije, ali i povećava bezbednost. Takođe, nudi se i solarna rasveta, koja je istovremeno efikasna i dekorativna. Tu su i indirektna svetla, kao i rasveta za stazu. 
 
Eglo prati i sve trendove u svetu dizajna i rasvete. Gotovo čitav asortiman sastoji se od dugovečne i štedljive LED rasvete, a primenjuju se i rešenja koja omogućavaju korisnicima da pametnim uređajima brzo i jednostavno kontrolišu osvetljenje i dom. Neke od funkcija kojima su njihovi proizvodi opremljeni su različite brzine, daljinsko upravljanje, kontrola preko aplikacije, integrisani detektori pokreta i menjanje boje svetlosti. 
 
Osim elemenata rasvete, u Eglo salonu u Novom Sadu možete pronaći i dekoraciju za stan, uključujući i vaze, ogledala, slike, zidnu dekoraciju, dekorativne jastuke i druge ukrasne predmete. 
 
FOTO: Dušan Jovanović
Kako do Eglo salona?
 
Celokupnu ponudu možete pogledati na sajtu eglo.com/rs, ali ništa ne može zameniti razgledanje uživo, naročito ako ste neodlučni.
 
Salon Eglo u Novom Sadu nalazi se na adresi Rumenački put 53a. Salon ima i veliki parking za kupce, ako odlučite da se duže zadržite u kupovini. S obzirom na prijatan ambijent i radnike uvek spremne da posavetuju, takva odluka je gotovo izvesna.
 
Eglo nudi i uslugu konsaltinga sa fotometrijskim proračunima kako bi se plan osvetljenja što bolje osmislio.
 
Ukoliko želite da se informišete o ponudi i uslugama pre nego što odete do salona, možete ih kontaktirati na broj telefona 021/27-66-874, kao i na mejl novi.sad@eglo.com.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti