Počinje Festival uličnih svirača u Novom Sadu: Bogat program i koncerti u autobusima GSP-a

Festival uličnih svirača - Gradić fest, 23. po redu, počeće danas, 24. avgusta, a tim povodom menja se režim saobraćaja i uvode vanredni polasci autobusa GSP-a.
Festival će početi u četvrtak u 19.30 časova povorkom kroz centar Novog Sada. "Svemirski traktor" i DJ MKDSL (Mama kaže da sam lep) predvodiće paradu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina do Gradića, da bi DJ MKDSL na glavnoj bini ispred Beogradske kapije uveo publiku u koncert Bojane Vunturišević, najavili su organizatori.
Povorku će pratiti performeri, plesači i "Rusty Brass Band" iz Italije.
 
Na punktovima će prve festivalske večeri od 19 časova nastupiti La Famiglia Mirabella, El Loren - Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.
 
Sve ljubitelje plesa, posebno tanga, tokom prve festivalske večeri na Trgu prote Mihaldžića čeka Petrovaradinski Caminito.
 
Pored muzičkog programa, u sklopu Gradić bioskopa u petak i subotu od 20 časova biće prikazani kratkometražni filmovi iz selekcija Filmskog Fronta i dugometražni "Oaza" i "Do Daske".
 
Ovogodišnji Gradić fest biće na binama ispred Beogradske kapije, u Štrosmajerovoj, Beogradskoj i u Gradiću bioskopu, kao i na Trgu prote Mihaldžića i Krugu.
Vanredne linije i koncerti u autobusima GSP-a
 
GSP će uvesti vanredne autobuske linije tokom sva tri dana Festivala uličnih svirača.
 
Osim prevoza do mesta festivalskih dešavanja, posetioci će na navedenim linijama moći da uživaju u koncertima koji će se održavati u autobusima na određenim polascima (satnicu pogledajte u tabelama ispod).
 
 
 
 
Prvog dana Festivala (četvrtak, 24. avgust) autobusi će saobraćati na tri vanredne linije FUS0, FUS1 i FUS2. Linija FUS0 saobraćaće od 19 do 20.45 časova. Nakon otvaranja Bulevara Mihajla Pupina, do mesta održavanja Festivala u Podgrađu počeće da saobraćaju linije FUS1 i FUS2.
 
Drugog i trećeg dana festivala (petak, 25. i subota, 26. avgust) saobraćaće samo linije FUS1 i FUS2.
 
Na sve tri linije autobusi će se zaustavljati na zvaničnim stajalištima GSP-a i biće posebno obeleženi.
 
Trase vanrednih linija
 
FUS 0: ABC Detelinara - centar - Liman 4
 
Stajalište kod ABC-a u Rumenačkoj ulici (stajalište linije 3) - (levo skretanje) Bulevar kralja Petra I - (desno skretanje) Bulevar oslobođenja - (levo skretanje) Jevrejska ulica – (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina (zaustavlja se na mestu početka povorke kod Banovine) - (desno skretanje) Ulica Žarka Zrenjanina -  Stražilovska ulica - (desno skretanje) Bulevar cara Lazara - (levo skretanje) Fruškogorska ulica - (na kružnom toku desno) Ulica Narodnog fronta do okretnice linije 4 na Limanu 4.
 
Sa okretnice linije 4 autobusi će po navedenoj satnici istom trasom preko centra saobraćati do ABC Detelinara.
 
FUS 1:  ABC Detelinara - podgrađe Petrovaradina
 
Stajalište kod ABC-a u Rumenačkoj ulici (stajalište linije 3) - (levo skretanje) Bulevar kralja Petra I - (desno skretanje) Bulevar oslobođenja - (levo skretanje) Jevrejska ulica - (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina - Varadinski most - podgrađe Petrovaradinske tvrđave (preko puta "Aqua Dorie") gde se trasa završava i čeka sledeći polazak. 
 
Povratak se obavlja istom trasom, s tim što linija završava na stajalištu u Rumenačkoj ulici, nakon raskrsnice za Bulevarom Jaše Tomića. 
 
FUS 2:  Liman 4 - podgrađe Petrovaradina
 
Stajalište u Ulici Narodnog fronta na Limanu 4 (početno stajalište linije 4) - Ulica Narodnog fronta - (levo skretanje) Fruškogorska ulica - (desno na kružnom toku) Bulevar cara Lazara - (levo skretanje) Stražilovska ulica - Ulica Žarka Zrenjanina - (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina - Varadinski most - podgrađe Petrovaradinske tvrđave (preko puta "Aqua Dorie") gde se trasa završava i čeka se povratak.
 
Povratak se obavlja istom trasom, s tim što linija završava na poslednjem stajalištu u Ulici Narodnog fronta na Limanu 4. 
Izmena režima saobraćaja
 
Pre i za vreme festivala u centru Novog Sada i Gradiću biće izmenjen režim saobraćaja. Šta će sve bviti zatvoreno za vozila možete videti OVDE.
  • Petrovaradin

    24.08.2023 12:34
    U kolapsu
    Ovo stvarno vise nema smisla, zatvarati ulice u ionako saobracajem preopterecenom Petrovaradinu. Stvarno ne znam sta vise reci.
  • Sramota

    24.08.2023 09:48
    sramota@gmail.com
    Da li bi gradske vlasti mogle da, za potrebe održavanja raznih festivala, izgrade festivalsko selo negde van grada, umesto što, svaki put kad u gradu ima neko dešavanje, maltretiraju sve one koji u njemu žive i koji kroz njega prolaze? Nije li dosta što je već pola grada ionako blokirano raskopinama nego još morate da zatvarate i ono što još nije raskopano? Da li je stvarno neophodno da se, zarad uživanja nekoliko stotina ljudi, maltretira nas nekoliko stotina hiljada?
  • Ns

    24.08.2023 09:45
    Ns
    Od tolike tvrđave, koje kakvih poljana oni izmeste pola autobuskih linija... Bravo mozgovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".