Upozorenje za pčelare u Novom Sadu: Počinju tretmani protiv komaraca iz vazduha i sa zemlje

Tretmani protiv komaraca sa zemlje, sa vode i iz vazduha na području Novog Sada biće izvedeni od 26. avgusta do 9. septembra, saopštila je "Ciklonizacija".
Upozorenje za pčelare u Novom Sadu: Počinju tretmani protiv komaraca iz vazduha i sa zemlje
Foto: Pixabay
Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.
Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. 
Dejstvo preparata traje jedan dan.
  • Nikola

    27.08.2023 09:20
    Napokon
    Prskanje iz aviona je jedino pravo resenje jer ce upravo ubiti zenke koje nose jaja u vodenim tokovima pobiti I one koji su se izlegli I dosta larvi u vodi, a komentar pametnjakovica sa EU nek ide u EU dok su prskani ovako nije ih bilo niti smo se otrovali a to sto tigrasti postoji ovde je upravo sto nije tretirano ovim otrovom I nije avionima
  • Neko

    27.08.2023 01:29
    Nije bilo kise dve nedelje barem, i oni najave prskanje dva dana pred kisu.
    U medjuvremenu smo izludeli koliko ih je...
  • Lala

    26.08.2023 16:39
    Najava
    Kad god ovi najave prskanje komaraca,znam da će biti kiše

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".