Prva generacija srednje policijske škole u Kamenici školsku godinu počinje svečanom ceremonijom

Prva generacija Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici u školske klupe ulazi ove školske godine, a to će biti obeleženo na svečanoj ceremoniji u sredu, 30. avgusta.
Prva generacija srednje policijske škole u Kamenici školsku godinu počinje svečanom ceremonijom
Foto: 021.rs
Ceremoniji će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i drugi rukovodioci Ministarstva, roditelji učenika i druge visoke zvanice.
Srednja škola unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" nastavlja tradiciju srednje škole koja je od 1967. do 2009. godine odškolovala više od 14 i po hiljada policijskih službenika, koji su decenijama oslonac našim građanima i brinu o
njihovoj bezbednosti.
 
Ponovno otvaranje ove škole inicirao je ministar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, a odlukom Vlade Republike Srbije kojom je inicijativa zaživela, škola je određena kao školska ustanova od velikog interesa za Srbiju.
 
Prethodnik ove škole bila je Srednja policijska škola "Pane Đukić" koja je ukinuta 2005. godine zbog nedostatka demokratskih standarda u njenom funkcionisanju, a poslednja generacija je završila školu četiri godine kasnije.

Iste godine kada je ona ukinuta, kreiran je Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), a obuka budućih policajaca traje između 10 i 12 meseci. Ovo je ujedno i standardni vid osnovnog policijskog obrazovanja u većini evropskih zemalja.

  • Zemlja čudesa

    30.08.2023 10:13
    Prva generacija?
    Koja crna "prva generacija", tamo se već duže od pet decenija školuju. Opet neko falsifikovanje istorije.
  • Laloš

    29.08.2023 13:24
    Ovi sa srednjom školom će biti crem dela crem srpske policije.
  • Gavril

    29.08.2023 13:13
    Učenicima da se kaže na prvom času da ako otkriju državni kriminal u koji su umešani najviši državni funkcioneri , političari i njihovi rođaci, da će biti smenjeni ili otpušteni sa posla, biće im prećeno od mafije na vlasti a možda će im i životi biti ugroženi. I umesto da štite narod i sprovode zakon ,moraće da štite kriminalnu oligarhiju na vlasti.Pa da mogu deca na vreme da odluče šta će da rade sa svojim životom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti