"Urbanizam" poziva građane da daju predloge za uređenje Kameničke ade

Javno preduzeće "Urbanizam" poziva zainteresovane Novosađane, nevladine organizacije i stručnu javnost da daju predloge za uređenje Kameničke ade.
"Urbanizam" poziva građane da daju predloge za uređenje Kameničke ade
Foto: 021.rs

Predlozi treba da se odnose na uređenje prostora i planirane sadržaje, kao i na oblikovanje urbanog mobilijara, primenu ekoloških rešenja u kontekstu postojećeg prirodnog okruženja, definisanje najvrednijih elemenata koje u prostoru treba sačuvati jer odražavaju njegov identitet, kao i sve druge ideje koje će unaprediti prostor i omogućiti kvalitetan i nesmetan izlaz grada na reku. 

"Urbanizam" napominje da predlozi treba da budu u skladu sa planskim parametrima, uslovima nadležnih institucija i potencijalima i ograničenjima prostora.

Javni poziv za predloge građana i organizacija važi do 31. oktobra, kada se isti mogu dostaviti putem mejla na adresu office@nsurbanizam.rs ili poštom (Bulevar Cara Lazara 3, Zavod za urbanizam).

U pozivu se napominje da je područje Kameničke ade na levoj obali Dunava dominantno namenjeno park-šumi u cilju maksimalnog očuvanja postojećeg zelenog fonda.
 
"Pored zelenila, u manjem obimu planirani su i turističko-sportsko-rekreativni sadržaji i objekti kulture, gde pristupačnost i privlačnost priobalja svim stanovnicima grada postaju novi ekološki, urbani i socijalni kvalitet uređenja obale", ističe "Urbanizam". 
 
Dodaje se da je planiran sistem pešačkih, biciklističkih i trim staza od prirodnih materijala.
Na teritoriji park šume neophodno je obezbediti zonu masovne aktivnosti (šetnja, bavljenje sportom i drugim vrstama aktivnog odmora) i zonu mirnog odmora i šetnje (pešačke i biiklističke staze, vidikovac, i slično).
 
Potrebno je predivideti i sadržaje za decu, kao i objekte u funkciji sporta, turizma (vizitorski centar, glamping turizam, i slično), kulture i obrazovanja.
 
Ceo poziv "Urbanizma" možete pročitati OVDE.
  • FKK

    02.09.2023 20:37
    Hoćemo pravu nudističku plažu, uređenu i ograđenu.
  • Opozicionista

    02.09.2023 12:21
    Ne verujem ja da će Dodik prihvatiti naše predloge...
  • Tajana

    02.09.2023 10:33
    Bolji predlog
    Bilo bi fenomenalno da na Kameničkoj adi nikne kompleks stambenjaka, zašto čuvati prirodu.... posečeni su nam svi parkovi, nove zasađene mladice su jeftino opravdanje...nama treba Investitorskog urbanizma, sve dok nas Dunav ne odnese.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti