Novi servis za naplatu parkinga

"Parking servis" uvodi naplatu parkiranja po postpejd sistemu.
"Parking servis" uvodi naplatu parkiranja po postpejd sistemu.

Kako najavljuju u tom preduzeću, korišćenje parkinga naplaćivaće se po potrošenim minutima, umesto na ceo sat. Na kraju meseca minuti iz svake zone se sabiraju, zaokružuju na pun sat i množe sa važećom tarifom. Račun će stizati poštom ili mejlom na zahtevanu adresu početkom narednog meseca, poput uplatnica za telefon ili komunalije.

Rok za plaćanje je 10. u mesecu, a onaj ko ne izmiri dugovanje biće isključen sa servisa, kaže za Radio 021 portparolka "Parking servisa" Jasna Kovčin. Prema njenim rečima, ovakav vid naplate mogao bi prvenstveno da koristi preduzečima, koja imaju veći broj službenih vozila, ali i pojedincima, jer neće morati da brinu o tome da li im je isteklo vreme za parking.

Novi servis moći će da se koristi na tri načina - putem SMS-a, veb portala ili preko aplikacije za mobilne telefone. Oni koji se odluče za SMS poruku će slati na broj 3545. U tekstu poruke potrebno je da navedu broj zone (npr. 8211 za crvenu zonu) i registraciju automobila sa obaveznim razmakom između. Po završetku parkiranja, vozači će slati slovo S na 3545, što će značiti da je parkiranje završeno. Za uplatu preko interneta ili aplikacije na mobilnom potrebno je otići na sajt http://startstop.parking.rs

Testiranje novog servisa trebalo bi da počne već od 1. decembra.

  • 02.12.2011 09:38
    moguce da sam ja glupava, ali mi nije jasno sta im znaci to zaokruzivanje na CEO SAT. Ako se naplata vrsi po potrosenim minutima, onda je logicno da zaokruzuju na minute? Ili nije logicno.... Mozda im je problem d apar stotina minuta mesecno pomnoze sa toliko i toliko dinara koliko kosta minut. Inace, koliko ce kostati minut?!?!?! Zbog cega moramo biti PRVI u svakakvim glupostima? Jel to znaci da se vise nece moci placati po dosadasnjem sistemu i sta mu je falilo? Toboze, oni hoce da nam POMOGNU da ne moramo svaki sat da saljemo poruke... Nemojte nam vise pomagati, osim ako to nije smanjenje cene parkiranja ili ukidanje naplate na nekim lokacijama. Neka ovo uvedu kao opciju za one koji imaju potrebu da se bakcu sa pristizanjem racuna, koji cesto koriste parking, za firme.... Dosta starijih ljudi je jedva shvatilo i sistem sa slanjem sms-a na sat. Samo jos ovo fali. Roditeljima koji jednom u 2,3 meseca koriste parking , svaki put moram d aobjasnjavam kako se ukucava broj tablica i na koji broj se salje poruka. Da se svi lepo registrujemo u parking servis pa da nam posle salju racune za sve i svasta, njihove "kantice i lopatice", raznorazna odrzavanja parkinga...da za par meseci zaokruzuju na dane i mesece, umesto na SATE. pa jos postanske troskove da placam za uplatnice...Ovako lepo ja sama sebi ZAOKRUZIM pa sam mirna!
  • 01.12.2011 10:40
    Pogresna adresa!

    nije
    http://startstop.parking.rs/

    nego
    http://startstop.parkingns.rs/

    pa ako me se sete za dan bezbednosti - sete...
  • Tarzan

    01.12.2011 08:09
    A postarina?
    U jednim nasim dnevnim novinama je bio isto slican tekst o ovoj novini. Samo sto je u ovom tekstu izostavljen jedan podatak, a to je da ce vas slanje racuna postom kostati 100 dinara!!!!!!!?!?!?!?!?!! STOTINU DINARA!!!! Ej breeeeee, pa odakle salju oni taj racun? Sa Novog Zelenda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti