SSP: Kako je moguće da u tek obnovljenim ulicama u Novom Sadu vozila opet plivaju nakon pljuska?

Još jedna kiša u Novom Sadu - voda je ponovo ulazila u kuće, a mnogi automobili ostali su zaglavljeni u više od pola metra vode i to u tek renoviranim ulicama.
SSP: Kako je moguće da u tek obnovljenim ulicama u Novom Sadu vozila opet plivaju nakon pljuska?
Foto: 021.rs
Na to je u saopštenju ukazao novosadski odbor Stranke slobode i pravde.
Ova stranka konstatuje da je Novi Sad od početka godine imao više oluja koje su izazvale potope, a jedna je, nažalost, odnela i ljudski život. Ukazuje i da građani trpe materijalnu štetu i izlažu se riziku od zaraze, jer se nakon svake poplave na ulice preliva fekalna kanalizacija. 
"To posebno zabrinjava jer će u dolazećim godinama ovakvi pljuskovi i oluje biti sve učestaliji usled klimatskih promena. Istina je da je, zbog nekompetentnosti i ošljarenja štetočinske vlasti, Novi Sad u poodmakloj fazi betonizacije. Odvodi su zapušeni i loše nivelisani, a odvodna mreža malog kapaciteta, pa će ulice biti poplavljene nakon svake jače kiše", ukazuje Stranka slobode i pravde.
U ovoj stranci pitaju kako je moguće da nedavno renovirani Futoški put ili Temerinska ulica kod nadvožnjaka ponovo plivaju, zašto tu nije povećan kapacitet atmosferske kanalizacije i zbog čega su u pojedinim delovima grada zatrpani atmosferski kanali. 
 
"Sve su to pitanja koje smo više puta postavljali odlazećoj vlasti i gradonačelniku. Bilo bi uputno da nas gradonačelnik ovaj put poštedi izgovora koji vređaju inteligenciju i namiri štetu građanima... Ili je to bilo ekonomski neopravdano obećanje?", kaže SSP.
 
Dodaju da ako Grad ne želi da gradi kanalizaciju, neka plati obećanu odštetu budući "da nas gradske vlasti ubeđuju da gradnja pristojne kanalizacije nije ekonomski opravdana".
  • G pen

    05.09.2023 10:36
    kao ne znaju, to su sada vasi clanovi. Obrati se tvojima jer znas ono taknuto-maknuto i reklamacije ne primamo.
  • Anonymous

    05.09.2023 06:44
    Da bi resili problem kanalizacije kada pada kisa, vodovod zatvori vodu da bi se smanjilo opterecenje kanalizacije... Tako mali Djurica zamislja grad... Sto bi rekao Ivo Andric, dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati
  • Сремац

    04.09.2023 23:32
    СТРУЧЊАЦИ
    После саопштења ССП,као дугогодишњи хидротехнички стручњак,који не ради у ЈКП Водовод и канализација,остао сам без коментара.Само једно,Нови Сад плива и пливаће зато што се у струку у ЈКП и ЈП мешају сви од СПО,ДС,ДСС ЛСВ,па ево до ССП.Можда сам неку странку изоставио,али ни СПС,СРС...нису невини.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti