Od danas skuplje grejanje

Za veliki broj domaćinstava u Novom Sadu grejanje je od danas skuplje, jer su gradske vlasti "Novosadskoj toplani" nedavno dozvolile povećanje cene za sedam i po odsto.
Za veliki broj domaćinstava u Novom Sadu grejanje je od danas skuplje, jer su gradske vlasti "Novosadskoj toplani" nedavno dozvolile povećanje cene za sedam i po odsto.

Tako za kvadrat stambenog prostora ubuduće treba izdvojiti skoro 93 dinara, što znači da će račun za grejanje za stan od 50 kvadrata biti za oko 300 dinara veći. Uvećani računi će na kućne adrese stići u januaru, a poskupljenje grejanja pravda se poskupljenjem gasa, odnosno odlukom Vlade Srbije kojom je "Srbijagasu" omogućeno da cenu ovog energenta poveća za 15 odsto.

U Toplani podsećaju da su i druge toplane u Srbiji povećale cene grejanja i to do 20 odsto. Cena tople potrošne vode nije promenjena, što znači da je i dalje 226 dinara po kubnom metru. (D.S.)

  • Sugrađanin

    04.12.2011 23:55
    @Peca - @ Vidim da zna
    Misli malo, Maksiću!!!
    Iz moje replike si trebao da razumeš to što si i razumeo: da: ne treba da razmisljaš, tupiš, razvijaš nove teorije (bez pokrića), nemaš pojma (o temi koju si načeo), ti je dozvoljeno da teoretiseš, ali sam ti isto tako rekao i da ne treba da misliš nego da treba da znaš to o čemu pričaš ili pišeš.
    Tema nije bila grejanje nego plaćanje troškova grejanja tokom 12 meseci.
    I sad zapamti: Nije "povod za dvanaestomesecnu naplatu grejanja bio briga o gradjanstvu, a uzrok veliko povecanje cene koju gradjani nebi mogli drugacije da plate" nego je povod bio da se tim manevrom podigne cena za grejanje u uslovima koji su tada važili i o kojima ne vredi da pametujemo preko ovog foruma.
    Nadam se da sam udovoljio tvom zahtevu i pozdravljam te u uverenju da smo se sada razumeli.
  • Peca

    04.12.2011 07:39
    @ Vidim da zna
    Dragi Sugradjanine, ja iz ove tvoje replike opet nista nisam razumeo, osim da: ne treba da razmisljam, da tupim, razvijam nove teorije, da nemam pojma i da mi dozvoljavas da teoretisem.

    Mislim da bi bilo jako dobro da, pored svih cinjenica kojima razpolazes,malko i ti razmislis i preslozis svoje cinjenice u formu iz koje se moze izvuci nekakav zakljucak.

    Tema je bila GREJANJE i nemam nista protiv da mi ukazes na moje pogresno misljenje i vidjenje stvari ili me dopunis konkretnom cinjenicom, vezano za TEMU. Hvala i pozdrav!
  • Mishko

    03.12.2011 20:39
    @Dj - @ Mira
    Možda Mira ima sreće, ali ti nemaš argumente za to što tvrdiš.
    Šta kažeš: "racuni za januar i februar iznose od 8 do 10 hiljada".
    Ne reče nam koliko iznose za mart i april, za oktobar i novembar, a kad već to budeš saopštavala napiši i koliko plaćate za maj, jun, jul, avgust i septembar.
    To tada, lep pozdrav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti