Elektrovojvodina bez gubitaka

Elektrovojvodina će nakon četiri godine gubitaka poslovati pozitivno i završiti 2011. sa milijardu dinara dobiti, izjavio je direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić.

Elektrovojvodina će nakon četiri godine gubitaka poslovati pozitivno i završiti 2011. sa milijardu dinara dobiti, izjavio je direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić.

"Elektrovojvodina je za deset meseci ove godine smanjila gubitke na osnovu neovlašćene potrošnje struje za oko 600 miliona dinara, što je iskorišćeno u bilansnoj strukturi za poboljšanje finansija i investicije", kazao je Simić. Kako je dodao, istovremeno je povećana naplata, koja je veća od 97 procenata i najbolja je za poslednjih 20 godina.

"Doveli smo sebe do nivoa funkcionalne organizacije koja efektivnošću smanjuje troškove, čemu je doprinela i centralizacija i transparentnost javnih nabavki", rekao je on. Simić je dodao da je povećana i efikasnost sudske naplate potraživanja za krađu električne energije.

Prema podacima Elektrovojvodine, trenutna potrošnja struje iznosi 32 miliona kilovata, što je pet odsto više nego u isto vreme prošle godine. U Elektrovojvodini su istakli da je i pored povećane potrošnje, mreža spremna za zimsku sezonu.

  • Lokalni triciklista

    01.12.2011 23:04
    Dajte sansu Ligasima, resice oni to pozitivno poslovanje!
    Ima da vas ugrobare ko Novosadksu Toplanu sto su preko svoji bednih causha, chanchica SPO
  • ZoranNS

    01.12.2011 19:07
    Čestitam, ako je istina
    Ne podržavam one kojima ništa ne valja, pozdravljam pozitivno poslovanje Elektrovojvodine, to je retkost u Srbiji, i uopšte me nije briga ko koga i čime vozi. Da je više ovakvih, to jest ovo bi trebalo da bude normalno i zato tako nešto treba podržavati.
  • Novosađanin

    01.12.2011 13:38
    HARLEY
    Misliš na onaj ‚‚HARLEY DAVISON‚‚ ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti