Počeo 50. Infant

Otvoren je 50. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT, koji će trajati do 12. septembra.
Počeo 50. Infant
Foto: Grad Novi Sad
Ove godine je, po izboru selektora, pozorišnog i filmskog reditelja Aleksandra Popovskog, fokus na produkciji predstava iz tri regionalne pozorišne kuće, iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Prvo veče festivala, publika u Srpskom narodnom pozorištu je imala priliku da pogleda predstavu "Frank V" Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, u režiji Miloša Lolića. 

"Jevanđelje po F. M. Dostojevskom", po izabranim odlomcima iz dela Dostojevskog, u režiji Jerneja Lorencija, a u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta, na repertoaru je u subotu, 9. septembra. 
 
"Legenda" Miroslava Krleže, u režiji Ivana Planinića, Gradskog dramskog kazališta Gavela iz Zagreba, biće izvedena 11. septembra. 
 
Poslednjeg dana Festivala, u čast nagrađenih, biće izvedena predstava "Poslednji balkanski vampir", po tekstu Dejana Dukovskog, u režiji Aleksandra Popovskog.
 
  • Arto

    09.09.2023 11:54
    Šta je u programu alternativni i novi teatar?
  • Djokica

    09.09.2023 11:25
    Vecni selektor popovski:)
    Selektor birao svoju predstavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.