"Teško stupamo u veze sa drugim kulturama"

Pomoćnik ministra za obrazovanje Slobodan Jauković izjavio je danas u Novom Sadu da u domaćoj kulturi već duže vreme nema velikih ciljeva.

Pomoćnik ministra za obrazovanje Slobodan Jauković izjavio je danas u Novom Sadu da u domaćoj kulturi već duže vreme nema velikih ciljeva.

Na Filozofskom fakultetu, gde se održava Međunarodni simpozijum "Susret kultura", Jauković je rekao da je nepostojanje velikih ciljeva u kulturi ujedno i razlog zašto "teško stupamo u veze sa drugim kulturama". On je ocenio da Gugl i Vikipedia pružaju mladima iluziju da su deo sveta, ali suštinski ih "beznadežno izoluju".

Književnik Laslo Vegel rekao je da su se i nad razvijenim evropskim državama nadvili oblaci, dok u našem regionu "sevaju munje i udaraju gromovi". "Pitanje je samo da li ćemo blagovremeno primetiti dolazak oluje", rekao je Vegel i upozorio na opasnost od rasta ekstremne desnice u Evropi.

  • Osmi sekretar SKOJa

    01.12.2011 18:07
    Lepse je sa kulturom
    Mi tesko stupamo i u vezu sa sopstvenom kulturom a kamoli sa drugim kulturama
  • Neko iz izolovanog dela sveta

    01.12.2011 15:09
    Komentar na nedostatak kulturnih ciljeva
    Takođe mislim da je vreme da politika povuče svoje pipke iz svih segmenata života! Jedini ciljevi koji se neguju u Srbiji su ciljevi političkih partija! Neko će biti spreman da kao aktivista volontira i ide od vrata do vrata da promoviše stranku, a da li bi bio spreman da ide od vrata do vrata da promoviše neku dobru pozorišnu pretstavu!?
  • Neko iz izolovanog dela sveta

    01.12.2011 14:45
    Lepo zapažanje
    Mislim da mi teško stupamo u vezu i sa svojom kulturom. I takođe mislim da Google i Wikipedia su mi pružili iluziju da sam deo kulturnog sveta i naprednih shvatanja, ali suviše naprednih za ovu sredinu koja ne ume ništa da ceni, a ponajmanje ideje, entuzijazam, rad i zalaganje. Na one koji promovišu kulturu ovde može se primeniti da nijedno dobro delo ne prolazi nekažnjeno. Zato ne mogu da dočekam da se odselim u jednu kulturniju sredinu. Naravno da ću morati da biram. Ali nekultura će biti osnovni razlog, a ne nemanje posla u struci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti