Širi se zona naplate parkinga u Novom Sadu: Na redu je Banatić

Plava zona parkiranja će se do oktobra proširiti na ceo Banatić, saznaje 021.rs.
Širi se zona naplate parkinga u Novom Sadu: Na redu je Banatić
Foto: 021.rs
Uprava za saobraćaj i puteve je donela odluku o proširenju zone naplate, a JKP "Parking Servis" ima rok da do 25. septembra postavi odgovarajuću signalizaciju za 885 parking mesta.
Prema saznanjima 021.rs, odluka o proširenju parking zone je posledica zahteva građana, koji su to tražili u pismima mesnoj zajednici, Upravi za saobraćaj, "Parking servisu"...
Deo Banatića, bliže Bulevaru oslobođenja i Sajmištu, nalazi se već neko vreme pod naplatom, što je građanima stvorilo problem jer su oni koji nisu želeli da plate parkiranje vozila premeštali u delove u kojima je parking besplatan.
 
Predviđeno je da se pod naplatom nađe 40 parkinga u Stepana Mitrova Ljubiše, 46 u Jovana Hranilovića, 37 u Bačkoj ulici, 484 parkinga u Pariske komune, 89 u Rumenačkoj ulici, 18 u Paje Markovića Adamova, 103 mesta za parkiranje u Omladinskog pokreta i 68 na Bulevaru Jaše Tomića.
 
 
Stanari koji žive u ovom delu Banatića će imati pravo na povlašćene stanarske parking karte po ceni od 200 dinara mesečno, odnosno 2.400 na godišnjem nivou.
 
Svi ostali će u ovom delu Banatića, oko ulica Pariske Komune i Jovana Hranilovića, od oktobra početi da plaćaju parkiranje 50 dinara po satu.

Pre zvaničnog početka naplate, građani će biti preko medija obavešteni o početku prodaje stanarskih parking karata.

  • Dokle više

    20.09.2023 02:01
    Muka mi je od ove vlasti
    @Nikola pametnice, u gusto naseljenom gradu treba i gradski prevoz da funkcioniše da bismo ga koristili umesto automobila. Ili pojačati polaske sedmice ili uvesti i tu dnevnu kartu kao na parkingu kod Železničke.
  • Goran

    17.09.2023 12:08
    Nikada se u svojoj istoriji na Banaticu nije placao parking , ovo je cist kriminal predlazem da se pokrene peticija protiv naplate parkinga tj parking servisa predlazem protest , ovo je novi vid kriminala koji dolazi iz gradske uprave , ima da blokiramo citave ulice zbog ove muljacine i otimacine.
  • pawlle

    15.09.2023 11:09
    ma,napusite se bando beskorisna,peticija da se potpise za ukidanje parking servisa,ako se moze nazvati servisom tj pljackasima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".