FOTO Građani pišu: Zelena površina na Telepu potpuno zapuštena, Grad kaže da će rešiti problem

Gradske službe će ukloniti korov i smeće sa dela Bulevara patrijarha Pavla nakon što su se građani požalili redakciji 021.rs.
FOTO Građani pišu: Zelena površina na Telepu potpuno zapuštena, Grad kaže da će rešiti problem
Foto: 021.rs
Radi se o prostoru na delu bulevara od Jožefa Atile do Šelove pumpe.

Stanovnici Telepa koji žive u blizini kažu za 021.rs da je zelena površina od nekoliko stotina kvadrata potpuno zapuštena, te da ima dosta smeća.

"Deo Bulevara patrijarha Pavla na potezu od hotela Vigor do Šelove pumpe polako se pretvara u 'džunglu i mini deponiju'. Molim vas da apelujete, kako na nadležne za košenje i suzbijanje korova, tako i na građane da povedu računa o svojoj okolini i ne bacaju smeće", naveo je Novosađanin koji je redakciji 021.rs prosledio i nekoliko fotografija. 
 
 
U Gradskoj upravi su za 021.rs potvrdili da je ovaj prostor u njihovoj nadležnosti i da će radnici "Gradskog zelenila" i "Čistoće" narednih dana izaći na teren.
 
Navode da "Zelenilo", prema planu košenja, javne zelene površine duž Bulevara patrijarha Pavla kosi u drugoj polovini septembra. 
 
Nakon što "Zelenilo" pokosi travu, na teren će izaći i radnici "Čistoće" koji će uklonit i smeće.
Podsetimo, ova lokacija je jedna od malobrojnih površina u ovom delu grada na kojoj još uvek nije počela izgradnja i nalazi se u javnom vlasništvu. 
 
Dodatno je zanimljivo da se stotine kvadrata ove zelene površine u katastru ne vode kao građevinsko zemljište, već kao močvara treće klase. 
  • Biljana

    14.09.2023 12:57
    Planiran park
    Neizgrađeni deo nekadašnjih bašta koje su se graničile da trasom bivše Somborske pruge, sadašnjim Bul. patrijarha Pavla, planiran je preko 30 godina za parkovsku površinu. Krivica je svih dosadašnjih vlasti što nisu otkupili manje delove površina od susednih vlasnika kuća. Građani Telepa treba da se preko mesnih zajednica okupe i izbore za taj otkup, a i uređenje proatora tog tzv. longitudinalnog parka.
  • Ljepa Stvarnost

    13.09.2023 14:51
    Uh u Cortanovcima u ulici Tihomira Jovica plac privatno vlasništvo izgleda kao djungla,to je da nam je zdrav vazduh,i ljepsa ulica,nema svak te privilegije da uziva u tome
  • R

    13.09.2023 12:51
    R
    Još malo će Milovan sve očistiti i zavrsiti kako valja i trebuje! Sve je pod kontrolom samo bez panike!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti