Nema para iz Beograda, vojvođanska privreda pred bankrotom

Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja duguje preduzećima koja su izvodila velike radove u Vojvodini tri i po milijarde dinara, ali novac iz Beograda i dalje ne stiže.
Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja duguje preduzećima koja su izvodila velike radove u Vojvodini tri i po milijarde dinara, ali novac iz Beograda i dalje ne stiže.

Ministarstvo finansija se obavezalo da Vladi Vojvodine dostavi osam milijardi dinara u tri jednake rate, ali do krajnjeg roka, koji je istekao 1. decembra, na račun Pokrajine nije legao ni dinar od tog novca.

Zbog te činjenice, građevinska i druga preduzeća koja su učestvovala u izgradnji ulaganja poput Urgentnog centra i Dečje bolnice ne dobijaju novac, što bi moglo da potopi lokalnu privredu i Vojvodinu odvede u bankrot.

Od usvajanja Ustava do danas Vojvodina je iz republičkog budžeta trebalo da dobije 106 milijadri dinara, ali se u pokrajinsku kasu slilo svega 39 milijardi.

  • Fikroj

    22.12.2011 10:22
    trpimo od vremena
    hadzi-Milana. Pa dokle? Man'te nas se
  • Sistemsko unistavanje Vojvodin

    06.12.2011 11:26
    Hahahah
    Scotch Bonnet - Unistavanje

    Hahaha sistemsko unistavanje, problem je samo u dogovoru koalicionih partnera tj. vise nekako DS drzi ligase(5%) i njihovu pricu u zivotu jer nikad se nezna kad ce im zatrebati. Neznam dal si slep al unistava se cela zemlja jer nasa vlada trosi vise nego sto zaradi pitanje je ubuduce dal ce uopste biti para za pokrajnu kao i Srbiju. Samo ovo su sitne carke, setimo se dok je Kostunjavi vladao Canak nije zatvarao usta o vojvodini i podrivanju drzave cak je i pasose pravio, to bi se moglo desiti i sledecoj vladi ako je on i partneri ne cine.
  • Бачванин

    05.12.2011 11:12
    Новосадски терор
    Увек Бачванин, никад Војвођанин. Србобран ради, Нови Сад се гради. Не може тако више.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti