FOTO, VIDEO: Bez fame na Dan srpskog jedinstva - zastave u Novom Sadu na državnim ustanovama

Na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Novom Sadu se državna i narodna zastava Srbije uglavnom mogu videti na javnim ustanovama.
FOTO, VIDEO: Bez fame na Dan srpskog jedinstva - zastave u Novom Sadu na državnim ustanovama
Foto: 021.rs
Ovaj praznik je počeo da se obeležava u dogovoru vlasti Srbije i Republike Srpske u znak sećanja na 15. septembar 1918. godine, kada je srpska vojska, zajedno sa saveznicima, probila Solunski front.
I ovog puta su ukrašene centralne gradske saobraćajnice. Okačene su državna i narodna zastava, a kraj njih nema gradske i vojvođanske.
Zastave su istaknute iznad glavnog ulaza u Gradsku kuću, na Varadinskom mostu, ogradi kasarne u Vojvode Bojoviće, na ogradi Sokolskog doma.
 
 
Iako su zastave uglavnom čiste i ispeglane, na pojedinim zgradama u kojima se su sedišta ustanova mogu se videti i prljave ili pocepane zastave.
 
Kada su u pitanju privatni objekti, tek na ponekoj terasi ili prozoru mogu se videti zastave. 
 
 
Stiče se utisak da je ove godine manje značaja pridato prazniku koji se obeležava od 2021. godine. 

Prošle godine u školama je čitan tekst u kojima se đacima poručivalo da je precima srpska trobojka bila preča od života, dok se citirala naredba Živojina Mišića koji je poručivao vojnicima: "U smrt, samo ne stajte! Napred, u otadžbinu". 

  • mile

    16.09.2023 13:28
    A šta će na mojoj zgradi , to je privatno.
  • Laloš

    15.09.2023 17:52
    Dok kače zastave i zamajavaju plebs ispod tezge prepisuju vlasništvo nad 11 hidroelektrana Mađarima(i sebi). Vele niko nije reč rekao za PKB idemo na EPS.
  • Petrovic

    15.09.2023 17:48
    Kod mene...
    Kod mene u kraju okacili zastave samo clanovi stranke. Deluje bas spontano...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti