FOTO: Problem zbog mercedesa na mestu za osobe sa invaliditetom, Novosađani zvali policiju

Stanari u Vojvode Šupljikca 21 danima imaju problema sa vlasnikom mercedesa koji se neprestano parkira na mestu za osobe sa invaliditetom.
Ovo mesto je inače koristila porodica Aleksandra Adamovića, koji ima 100 odsto invalidnosti.
 
Sve je kulminiralo u ponedeljak, kada je, kako su stanari ispričali za 021.rs, nakon dolaska i odlaska "pauka" i komunalne milicije, vlasnik kola došao, pretio im i dobacivao, zbog čega su zvali i policiju koja je napravila belešku, a on odvezao auto.
 
Komšije, kao i Aleksandrova majka Tatjana, kažu da su policajci sve zapisali, ali je tužilac rekao da nema osnova za pokretanje prijave. Dodaju da su zabrinuti i uplašeni.
 
021.rs je za sada nezvanično dobio informaciju da je saobraćajna policija pokrenula postupak povodom parkiranja mercedesa na mestu za osobe sa invaliditetom u Vojvode Šupljikca.
 
Iz lokalne uprave za sada nema nikakvih informacija o ovom slučaju, iako su komunalni milicioneri dolazili, a i ekipa Parking servisa je danas (utorak) dodatno pojačala oznake na mestu za osobe sa invaliditetom i učvrstila saobraćajni znak.
Tatjana Adamović za 021.rs priča da je sve počelo pre nekoliko nedelja kada je na označenom mestu koje su pre tri godine dobili na korišćenje, zatekla mercedes novosadskih tablica.
 
Prema njenim rečima, dešavalo se da ponekad neko parkira na tom mestu, ali da uglavnom brzo ode ili bude uklonjen nakon što prijave saobraćajcima ili "pauk" službi.
 
"Ovo mesto je, koliko znamo, jedino u Vojvode Šupljikca i komšiluk zna da ga mi koristimo, kao i kombi koji dolazi po Aleksandra. Nema nikakve dodatne oznake, kao na primer da je rezervisano ili slično. Sve je bilo u redu do pre nekoliko nedelja kada se pojavio beli mercedes. Počeo je da se tu parkira i stoji i po nekoliko dana. Bio bi ceo vikend ili nekoliko dana i stalno se vraćao. Zvali smo saobraćajce, 'pauka', komunalce, međutim, ništa se nije dešavalo", priča Tatjana.
 
 
U međuvremenu, ona je na kolima ispod brisača ostavljala poruku vozaču da je parkiran na mestu za osobe sa invaliditetom.
 
"Na kraju su u nedelju došli saobraćajci, ali ga nisu odneli jer 'pauk' nije radio. Probali su da vide i da li ima ispravnu nalepnicu za parkiranje za osobe sa invaliditetom, međutim to nisu uspeli jer je preko nje zalepljena ikona, tako da misle da je falsifikat ili istekla. U ponedeljak smo ponovo zvali, došli su samo komunalni milicioneri sa 'paukom', ali ni oni nisu smeli da ga odnesu i otišli su. Pošto su oni otišli, nama, koji smo bili ispred, prišao je muškarac kog smo prethodno videli da stoji preko puta ulice i stalno telefonira i vrti se u krug. On je krenuo ka nama i ka mercedesu i počeo da viče i preti nam da će 'sve pobiti', 'napuniti drogom' i 'zapaliti celu zgradu'. Besno je šutao okolo i bacao papire sa porukama sa kola i na kraju seo u mercedes i otišao", priča Tatjana Adamović, što potvrđuju i druge komšije.
 
Reporteru 021.rs posvedočili su da su zvali policiju koja je došla i uzela izjave od svih o tome da im je vozač mercedesa pretio, a da su posle čuli da je tužilac naveo da se samo sastavi beleška i da nema osnova za pokretanje službenog postupka.
 
Ona dodaje da niko ne misli da to mesto pripada samo njenom sinu Aleksandru, već da svaki nosilac parking karte za osobe sa invaliditetom tu može da parkira automobil. Kaže da su hteli da pričaju sa vlasnikom mercedesa ako je to i kod njega slučaj, pa da dele mesto tako da svako ima vreme i mesto da se parkira. 
 
 
Kako za 021.rs navode u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, službenici komunalne milicije su obavestili JKP "Parking servis" o zatečenom vozilu, a vlasnik vozila koje je fotografisano dobiće prekršajni nalog.
 
"S obzirom na utvrđeno činjenično stanje da vlasnik vozila ne poseduje odgovarajuću propisanu nalepnicu za parkiranje na mestu za osobe invaliditetom, istom će nakon utvrđivanja identiteta vlasnika biti ispisan odgovarajući prekršajni nalog. Lice mesta je fotografisano", napominju u Gradskoj upravi.
 

Nezvanično saznajemo da je saobraćajna policija nakon izlaska na teren i fotografisanja mercedesa novosadskih tablica utvrdila da je na njemu delimično vidljiva nalepnica kojom se dozvoljava parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom, zbog čega je vozač pozvan da se javi u policijsku stanicu u Šajkaškoj.

Vlasnik mercedesa treba da se javi i dostavi neophodnu dokumentaciju kojom će se utvrditi da li je imao pravo da se tu parkira, a ukoliko nije, sledi prekršajna prijava u skladu sa zakonom.

  • Brana

    24.09.2023 09:56
    Usaglasiti činjenice
    Automobile sa nalepnicom za invalide koriste isključivo invalidi
  • Aleks

    22.09.2023 19:23
    Mnogo buke ni oko čega...ne znaju da li ima pravo da se tu parkira, ali su napravili celu predstavu od toga.
  • Voldi

    22.09.2023 10:35
    Još jedan dokaz kako sistem funcioniše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".