"Zajedno" o novoj tituli: Nije Novi Sad prestonica šuma, već betona

Novosadski odbor stranke "Zajedno za Novi Sad" osudio je "obmanjujuće iskrivljenje stvarnosti koje plasira aktuelna gradska vlast" time što Novi Sad naziva "Evropskim gradom šuma".
"Zajedno" o novoj tituli: Nije Novi Sad prestonica šuma, već betona
Foto: 021.rs

Ova stranka ocenjuje da je, od nekada uređenog i zelenog grada, Novi Sad postao prestonica betona.

"U Novom Sadu sade beton, zalivaju beton i raste jedino beton. Mi iz Zajedno za Novi Sad ćemo se zvanično obratiti Evropskom šumarskom institutu i stručnom analizom i dokumentacijom ukazati kakvo je pravo stanje stvari u našem gradu", najavljuju u ovoj stranci.
Ističu i da će u oktobru izaći sa konkretnim planom za promenu grada, u kom će važan deo činiti zaštita prirode.
 
"Ne treba nam naprednjačka lažna stvarnost, već plan šta konkretno treba da se radi da bi Novi Sad, i njegova okolina, ponovo postali zdrava mesta za život", zaključuju.
 
Podsetimo, Novom Sadu je juče uručena titula "Evropskog grada šuma".

Inače, ova nagrada se dodeljuje jednom godišnje gradu domaćinu Konferencije Evropskog šumarskog instituta, a ne na osnovu pošumljenosti i brige o zelenim površinama. 

  • Mica iz Kibica

    20.09.2023 16:25
    Fali
    A šta Zajedno kaže za EU?
  • Perikle

    20.09.2023 14:29
    Zajedno kao i uvek u metu!
  • Joca

    20.09.2023 12:54
    Poslednji pasus teksta sve objašnjava. Nema potreba za reakcijama. :'D

    Kasnije dobijamo zaslužene titule: Grad đubreta, rugla i propadanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".