Mirović: Pokrajina pomaže u uklanjanju polomljenih stabala, novosadska preduzeća nemaju kapacitete

Novosadska javna preduzeća nemaju dovoljne tehničke kapacitete da saniraju posledice nevremena iz jula, navodi predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Mirović: Pokrajina pomaže u uklanjanju polomljenih stabala, novosadska preduzeća nemaju kapacitete
Foto: 021.rs

U saopštenju Pokrajinske vlade navodi se da su ekipe "Vojvodinašuma" delegirane da pomognu u uklanjanju posledica dva olujna nevremena iz jula, a najviše u uklanjanju polomljenih stabala.

"Specijalizovane ekipe Javnog preduzeća 'Vojvodinašume' pomoći će gradskim komunalnim službama u otklanjanju štete nastale u jakom olujnom nevremenu koje je zahvatilo našu zemlju u julu, za šta će iz pokrajinskog budžeta biti usmereno 22,1 milion dinara za uklanjanje polomljenih stabala sa javnih površina na teritoriji Novog Sada. Pokrajinska vlada usmeriće sredstva Javnom preduzeću 'Vojvodinašume', s obzirom na to da novosadska javna preduzeća nemaju dovoljne tehničke kapacitete da u kratkom vremenskom periodu saniraju posledice nevremena", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Pokrajinske vlade.

Radnici "Vojvodinašuma" su, kako se navodi, već na terenu.
 
Biće angažovano sedam građevinskih mašina, tri hidraulične dizalice sa korpom, kao i 23 radnika, koji će u narednih 30 radnih dana asistirati gradskim komunalnim službama na seči i uklanjanju polomljenih stabala.
 
Podsetimo, Novi Sad je sredinom jula pretrpeo ogromnu štetu u dva olujna nevremena. Za razliku od Pokrajinske vlade, koja navodi da Grad nema kapaciteta da se izbori sa problemima, u kabinetu gradonačelnika su još 15. avgusta saopštili da je sanacija štete "u najvećoj meri su u završnim fazama".
U olujama 19. i 21. jula stradale su osnovne i srednje škole, zdravstvene ustanove, Sajam, objekti kulture širom grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, sportski objekti, Naučno-tehnološki park, kao i brojni domovi Novosađana. Smrtno je stradao i jedan dvanaestogodišnji dečak.
  • vesa

    27.09.2023 12:32
    Pesnik se setio
    Naravno da novosadska preduzeća nemaju kapacitete kada su radnici iz tih preduzeća postali uvaženi članovi sns, pokupovali diplome i postali "intelektulaci" bez obrazovanja, posedali u fotelje, a radnika nigde nema.
  • Zebra

    27.09.2023 07:22
    Sve službe sem vatrogasaca su zatajile. Koliko je prošlo od nevremena a ovi pričaju kao da je juče bilo…
  • Anonymous

    27.09.2023 04:45
    A ciji je posao da se obezbedi sklanjanje stabala? Kad je neko nesposoban nema te love koja mu moze pomoci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".