FOTO, VIDEO Posle skoro tri decenije: Gradi se fiskulturna sala Gimnazije "Laza Kostić"

U dvorištu Gimnazije "Laza Kostić" počela je izgradnja fiskulturne sale, koju ova ustanova nema već 27 godina.
FOTO, VIDEO Posle skoro tri decenije: Gradi se fiskulturna sala Gimnazije "Laza Kostić"
Foto: 021.rs
Radovi su vredni više od 668,3 miliona dinara i trajaće 600 dana, tako da bi gimnazija salu trebalo da dobije na proleće 2025. godine.
Novac je obezbeđen iz budžeta Grada i Vojvodine, a postupak se vodi preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, koja je sklopila ugovor o izvođenju radova sa novosadskim firmama "Intec", "A.R.J. Technology", "RK Tehnika projekt", "Neo inženjering" i "Protech integra".
Fiskulturna sala od 1.802 kvadratna metra će imati tribine, toalete, svlačionice i druge prateće prostorije, kao i dve učionice sa po 30 mesta.
 
 
Gradilište su obišli gradonačelnik Milan Đurić i pokrajinski premijer Igor Mirović, koji su napomenuli da će Gimnazija posle više decenija dobiti salu za fizičko.
 
"Za manje od dve godine Gimnazija će dobiti modernu fiskulturnu salu za nastavu fizičkog vaspitanja, za treninge i rekreativne aktivnosti. Vidimo da radovi veoma dobro protiču. Zajedničkim novcem Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada gradimo školsku salu sa karakteristikama sportske, i u arhitektonskom i u svakom drugom smislu", naveo je Mirović i dodao da je hala projektovana i po standardima za rukomet, odbojku i košarku.
 
To će, prema Mirovićevim rečima, puno značiti pre svega za učenike i nastavnike Gimnazije, ali i za širu zajednicu na Telepu, jer će ovde biti i rekreativci i deca koja treniraju razne sportove.
 
On je podsetio da i Pokrajinska vlada sa Gradom realizuje nemali broj projekata, te da će nastaviti da podržava realizaciju važnih investicija i u budućnosti.
 
Gradonačelnik Đurić je naveo da je tokom julskog nevremena oštećen deo krova Gimnazije i da je izdvojeno gotovo 18 miliona dinara za sanaciju, tako da su đaci na vreme mogli da krenu u školu.
 
 
Dodajmo i da se pored 668,3 miliona dinara za samu gradnju i opremu, izdvaja i 25 miliona dinara iz vojvođanske kase za nadzor.
  • Dogma

    30.09.2023 21:46
    Au
    4.500 EUR po kvadratu. Svaka čast.
  • INTEC

    29.09.2023 15:53
    Ništa se ne sekrijate
    Ma napravićemo i vama
  • Salajčan

    29.09.2023 12:57
    Httš
    A koliko decenija treba da prođe da se napravi fiskulturna sala u Hemijskoj školi Pavle Savić na Salajki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti