Obnavlja se deo postrojenja u Fabrici vode na Štrandu

Deo postrojenja u Fabrici vode na Štrandu biće obnovljen.
Obnavlja se deo postrojenja u Fabrici vode na Štrandu
Foto: 021.rs
JKP "Vodovod i kanalizacija" izdvojiće 222 miliona dinara za sanaciju.
 
Prva faza radova obuhvata nabavku opreme i ugradnju materijala.

U Vodovodu za 021.rs kažu da se sanacija izvodi na postrojenju koje je izgrađeno 2016. godine.

"Ovi radovi podrazumevaju zamenu filtracionog materijala u filterima sa ispunom od granulisanog aktivnog uglja (GAU), koji su pušteni u rad početkom 2016. godine. Ovom fazom realizacije predviđena je zamena na polovini izvedenih filterskih jedinica. Radovi obuhvataju vađenje stare filterske ispune, njeno zbrinjavanje, nabavku nove filterske ispune, isporuku, ugradnju u filterska polja i puštanje u rad filterskih jedinica", kažu u ovom javnom preduzeću.
 
Rok za izvođenje radova je 160 kalendarskih dana.
 
Posao je dodeljen firmi "Graditelj NS" koja je i bila jedini ponuđač u restriktivnom postupku, pri čemu je prethodno "Vodovod" pozvao šest firmi da dostave ponude. 
  • Mile

    06.10.2023 00:26
    Voda
    Problem sa vodom u Novom Sadu ce biti sve veci i veci. Grade se neplanski sve vece zgrade i pravo je cudo kako uopste vode i ima.
  • Cvejka

    04.10.2023 10:12
    Obnova vodovoda
    Kad brže??!!
    Zar ta oprema ne može da posluži ni jednu deceniju !!???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".