Novosađani i dalje čekaju na isplatu pomoći zbog štete od julskih oluja

Novosađani i dalje čekaju na isplatu državne pomoći za nadoknadu štete nastale na objektima u julskoj oluji.
Novosađani i dalje čekaju na isplatu pomoći zbog štete od julskih oluja
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Milan Đurić je za 021.rs potvrdio da su sve prijave štete predate i da se čeka da Republika počne isplatu novca građanima.
Dodao je da se čeka na prihvatanje zahteva o šteti koje su građani popunjavali.
Novosađani su imali rok do 24. avgusta da prijave štetu. Nakon toga su zapisnici prosleđeni u Beograd, a nije precizirano do kada će se isplatiti novac građanima. 
 
Vlada Srbije je iz budžeta opredelila 1,1 milijardu dinara za nadoknadu štete u domaćinstvima, te više stotina miliona dinara za popravku porušenih kuća i zgrada. 
 
Gradonačelnik kaže i da Novi Sad ima poseban problem oko sanacije štete na soliteru u Fruškogorskoj 4. Dodao je da se razmatra na koji način će se rešiti pitanje obnove ovog solitera od 17 spratova, kao i kako će lokalna samouprava pomoći stanarima ove zgrade.
  • Budte pametni

    06.10.2023 08:32
    Dragi sugradjani,
    Preko prof upravnika,osigurajte Vase zajednicke delove zgrade za 100-150 din mesecno,te necete morati da molite,apelujete i skupljate donacije kada se dese ovakve stvari.
  • Marina

    06.10.2023 08:04
    Ocaj
    Zar je moguće da grad svojim stanovnicima jos uvek nije rešio problem? Šta ćete raditi sa tim ljudima,njihovim stanovima? Zakon jasno kaže šta je grad i država u obavezi usled elementarne nepogode. Gospodine gradonacelnice postupiti tako! Podrška Fruskogorskoj! Svi smo mi Novi Sad!
  • G pen

    06.10.2023 06:50
    Koliko je vas u toj zgradi? Da li je neko od vas izasao da pomogne sodrosanima? Kada se rusila Grbavica, Detelinara... kada se od jedinog porodicnog dela t.j. Telepa pravi ruglo nalik ostalim sto su zas.ani takodje cutite. Izvolite pa se bunite, ostali ce vas podrzati kao i vi njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti