FOTO, VIDEO Ovo je vreme GSP vozača: Pogledajte koliko su spretni šoferi gradskog prevoznika

Kristijan Brsanović pobednik je takmičenja vozača JGSP "Novi Sad".
FOTO, VIDEO Ovo je vreme GSP vozača: Pogledajte koliko su spretni šoferi gradskog prevoznika
Foto: 021.rs
Vozači i mehaničari koji su zaposleni u JGSP "Novi Sad" takmičili su se u poznavanju saobraćajnih propisa i u veštini upravljanja vozilom.
 
Prijavljeni su prvo prolazili testiranje u svojim oblastima, a 16 vozača i sedam mehaničara prošlo je u drugi krug, odnosno na praktično testiranje na poligonu.
Mehaničari su se takmičili u rasklapanju i sklapanju delova sa kojima se susreću svakodnevno. 
 
Pobedio je Pavle Nišević, a drugi i treći su bili Vitomir Vasiljević i Slobodan Zarić.
Od šesnaest vozača GSP koji su se takmičili na poligonu pobedio je Kristijan Brsanović, a iza njega su bili i Milan Došlov i Dragan Jurišić.
 
Vozači autobusa imali su zadatak da prođu poligon koji podrazumeva prolazak kroz uzak prostor, parkiranje bočno i dubinski, vožnja u rikverc i izbegavanje prepreka i prolazak kroz kapije.
 
Vozači tokom poligona nemaju pravo na grešku, ali ističe da je poligon mnogo zahtevniji nego u redovnom saobraćaju.
 
 
Kako kaže predsednik Udruženja vozača i automehaničara JGSP "Novi Sad" Petar Vranić, takmičenje organizuju svake godine radi bezbednosti putnika i vozača.
 
"Veštine koje se budu testirale tokom takmičenja nisu nimalo lake ni jednostavne, ali one utiču na bolju vožnju vozača i njihovu bezbednost", objašnjava on.
 
 
Direktor JGSP "Novi Sad" Ivan Radojičić objašnjava da je ovo takmičenje organizovano kako bi se građanima ukazalo na veštinu koji imaju vozači i mehaničari imaju, kao i na njihovu sposobnost da odgovore na sve izazove u uslovima sve gušćeg i zahtevnijeg saobraćaja u gradu.
 
"Svakog dana na ulice Novog Sada izađe više od 200 vozila GSP, gde se godišnje preveze više od milion putnika. Prioritet ovog preduzeća jeste bezbednost svih aktera, odnosno i vozača i putnika, zbog čega je organizovano i ovo takmičenje", navodi on.
Radojičić je dodao i da gradsko saobraćajno preduzeće ima "optimalan broj vozača".
 
"Nemamo potrebu da angažujemo strane državljane i u strukturi zaposlenih u preduzeću nemamo penzionera", istakao je on.
 
  • Korisnik

    07.10.2023 10:38
    "Poznavanje propisa.."
    Zar za to treba takmicenje? Ako svi ne poznaju propise sa 100%, kako mogu voziti putnike? Kako aju vozacku dozvolu ako ne poznaju propise. Pa svaki radnik mora na obuku za gasenje pozara periodicno, kako bi znao da ugasi isti. Nadam se da je tako i sa ovim vozacima
  • Ozlojeđen

    06.10.2023 20:47
    7 najgora linija
    Danas u špicu od 16 do 17h ni jedan jedini autobus na liniji 7a. Hajde impresionirajte me poštovanjem reda vožnje. Može?!
  • Neko iz mase

    06.10.2023 18:17
    Ajd
    Ajd da ih vidimo u onim starim i raspadnutim autobusima! Letos, par puta usla u bus i pozlilo mi od vrucine! Ne znam kako vozaci izdrze svoju smenu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti