Akcija doma zdravlja: Preventivni pregledi i radionica o stresu za novosadske vatrogasce

Stručnjaci doma zdravlja će u utorak, 10. oktobra, obavljati preventivne preglede novosadskih vatrogasaca. Povod je Svetski dan mentalnog zdravlja.
Akcija doma zdravlja: Preventivni pregledi i radionica o stresu za novosadske vatrogasce
Foto: 021.rs
Vatrogascima će se raditi kontrola šećera i holesterola iz kapi krvi, EKG monitoring, kontrola visine krvnog pritiska i pulsa, audiometrija, a održaće se i radionica o tehnikama savladavanja stresa, kojem su izloženi u svom radu.

"Mentalno zdravlje je osnovno ljudsko pravo za sve. Svako, ko god bio i gde god da se nalazi ima pravo na najviši mogući standard mentalnog zdravlja. Ovo uključuje pravo na zaštitu od rizika za mentalno zdravlje, pravo na dostupno, pristupačno, prihvatljivo i kvalitetno lečenje i negu, kao i pravo na slobodu, nezavisnost i uključivanje u zajednicu", navode u Domu zdravlja Novi Sad povodom ovog značajnog datuma.

Dobro mentalno zdravlje je, podsećaju, od vitalnog značaja za naše opšte zdravlje i blagostanje. Uprkos tome, svaka osma osoba širom sveta živi sa mentalnim zdravstvenim problemima koji mogu uticati na fizičko zdravlje, način na koji se povezuju sa drugima i njihov život. 
 
Stanja poremećaja mentalnog zdravlja, kažu stručnjaci, pogađaju sve veći broj adolescenata i mladih.
  • Јока

    09.10.2023 22:07
    Да тако ураде са радницима на градској депонији ,они нису под стресом од смрада и шта све пронађу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti