Pronađeno telo unuka Novosađanina koji je bio na festivalu na granici sa Gazom

Unuk Novosađanina Dušana Mihaleka, Mor, pronađen je mrtav nakon što je objavljeno da je jedan od nestalih na granici sa Gazom nakon napada Hamasa.
Pronađeno telo unuka Novosađanina koji je bio na festivalu na granici sa Gazom
Foto: Pixabay

"Nema više našeg Mora. Došli su iz armije i socijalne služe da nam kažu da je pronađeno njegovo telo. Nema više nade", napisao je Mihalek na svom Fejsbuk profilu.

Mor je bio među učesnicima muzičkog festivala u blizini granice sa Gazom, na kojem je bio veliki broj mladih iz celog sveta.

Društvenim mrežama kružili su snimci napada Hamasa na učesnike žurke na otvorenom.
 
Mihalek, poznati muzikolog, objavio je informacije Izraelske spasilačke organizacije ZAKA, koja se bavi prikupljanjem i identifikacijom tela poginulih, navodeći da je do sada otkriveno 260 tela u oblasti prirodnog parka u blizini kibuca Rejm, gde se organizovala žurka.
 
Na festivalu je bilo između 1.500 i 2.000 učesnika i postoji bojazan da broj od 260 mrtvih nije konačan.
 
Mlade na festivalu napali su teroristi Hamasa. Mesto na kojem se održavao festival bilo je jedno od prvih koje se našlo na udaru Hamasa.
 
"Pucali su na ljude sa samo metar odstojanja. To su bile egzekucije. Bili smo kao patke na strelištu", ispričao je jedan učesnik festivala za Njujorker.
Dušan Mihalek je muzikolog iz Novog Sada koji već tri decenije živi u Izraelu.
 
Diplomirao je i magistrirao muzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti, a učestvovao je u osnivanju odeljenje za scenske umetnosti i muziku Matice srpske.
 
Dve decenije je bio urednik muzičkog programa Radija Novi Sad, dok je u Izraelu bio direktor Izraelskog muzičkog centra. 

Komentari 15

  • Milos NS

    12.10.2023 14:36
    Život u Izraelu
    Ko pametan ide da živi u Izrael posle iskustva ovde na Balkanu? Imam kumove Jevreje koji su iz Novog Sada otišli 1991 otišli u Izrael, Aškelon. Sin se vratio jer nije hteo da služi 3 godine vojsku.
  • Goran

    12.10.2023 13:58
    Tuga
    moje saucesce mojm sugradjaninu i svom narodu izraela.
  • Branislava

    11.10.2023 09:07
    I nada je umrla
    Zajedno sa ovim mladim čovekom umrla je i nada,
    Nada u pobedu dobra nad zlom!
    Dokle više stradanje nevinih ljudi, šta je to zavladala svetom? Umesto ljubavi, poštovanja, tolerancije, mržnja i teror, a samo kada bi shvatili da smo samo šetači pod kapom nebeskom, da život prođe kao tren, više bi poštovali i tuđ i svoj život.
    Iskreno saučešće porodici, našim bivšim sugrađanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti