Postavlja se semafor nakon što je autobus GSP-a udario devojku: Koštaće više od 10 miliona

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za izgradnju semafora na raskrsnici Temerinske i Dositejeve ulice, gde je pre nekoliko meseci autobus GSP-a udario devojku.
Postavlja se semafor nakon što je autobus GSP-a udario devojku: Koštaće više od 10 miliona
Foto: 021.rs
Procenjena vrednost radova na ovom ukrštanju Salajke i Podbare je više od 10,7 miliona dinara sa PDV-om.
Više puta tokom godina se postavljalo pitanje zbog čega nema semafora na raskrsnici Temerinske, Dositejeve i Almaške.
 
Ovo pitanje je u žižu javnosti ponovo došlo u junu ove godine, kada je autobus GSP-a udario i teško povredio devojku.
 
Na ovu raskrsnicu najčešće se žale stanovnici Podbare, kako zbog bezbednosti tako i nepreglednosti same raskrsnice.
Tender za projektovanje semafora raspisan je još 2020. godine, a sada je napokon došla na red i izgradnja.
 
Projektom UGZI-ja predviđena je izgradnja semafora i uređenje pešačkih staza i prelaza u okviru raskrsnice, kao i izrada kablovske kanalizacije ispod kolovoza.
 
Kako piše i u samom projektu, ova raskrsnica predstavlja opasno mesto na kom su se dešavale saobraćajne nezgode, zbog čega su ovi radovi neophodni.
 
Rok za podnošenje ponuda je 24. oktobar, nakon čega će isti biti izabran, a u dokumentaciji nije naglašeno u kom roku treba da se izvedu radovi.
 
Kako je 021.rs ranije pisao, na ovom ukrštanju Salajke i Podbare česte su i saobraćajne nezgode, što se može zaključiti na osnovu ranijih intervencija Hitne pomoći. Na sreću, veliki broj nezgoda završio se bez povreda.
 
Prema informacijama Policijske uprave u Novom Sadu, u periodu od početka 2013. godine do leta ove godine, na toj raskrsnici bilo je ukupno 12 nezgoda u kojima su povređene osobe.
 
U četiri nezgode povređeni su pešaci, dok su u osam nezgoda povrede zadobili učesnici u saobraćaju u motornim vozilima. 
U međuvremenu je odlučeno da, nakon žalbi građana, semafor bude postavljen nekoliko ulica dalje, na raskrsnici Temerinske i Patrijarha Čarnojevića.
 
Odluka je doneta ove godine, nekoliko dana nakon što se na ovoj lokaciji dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povređeno dete, što je podstaklo stanovnike ovog dela Podbare da ponovo od nadležnih zatraže da se raskrsnica semaforizuje.
 
Odlučeno je da se semaforizuju i druge raskrsnice u Temerinskoj ulici - sa Branka Radičevića i Jug Bogdana, sa dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma i sa Tekelijinom. 
  • VladaNS

    15.10.2023 09:21
    Svaka čast. Tu baš treba semafor.
  • Ništa

    12.10.2023 17:21
    necu se buniti za cenu samo iz razloga da se ne dosete da stave "nadogradnju" na semafor pa dok odbrojava od 120 na crvenom puste nam snimak predsednikovog govora ili očenaš ili himnu... ;)
  • pera

    12.10.2023 16:44
    jos jedan semafor auuu pa od jevrejske do najlona dva sata puta do bg bi pre otisao. svakih 50 m semafor protegni noge imas dva semafora na sto metara neeee bas hoce jos jedan da se novosadjani ne bi cimali slucajno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti